Grāmatu jaunumi bērniem (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sākusies skola - tas ir brīnišķīgs laiks, lai pasniegtu dāvanu mūsu skolēniem un bērnudārzniekiem! Lūk, grāmatu jaunumi!

EGMONT LATVIJA piedāvā

Mošķīšu universitāte

Jaunākās Disney studijas animācijas filmas stāsts – grāmatas lappusēs!
Iepazīstieties ar Maiku Vazovski – viņš studē Mošķīšu universitātē un sapņo kļūt par biedētāju. Diemžēl ne viss rit kā iecerēts... Maika studentu korporācijā piesakās Džeimss P. Salivans, saukts par Salliju. Jaunais biedrs it nemaz nelīdzinās Maikam. Sallijs ir draiskulīgs, bravūrīgs un – to ievēro visi – ļoti liels. Arī viņš studē biedēšanu, un abi drīz vien kļūst par sāncenšiem.
Šīs filmas varoņus varat sastapt arī citās izdevniecības «Egmont Latvija» grāmatās un līdz ar viņiem piedzīvot, ka beigās Maiks un Sallijs met nesaskaņas pie malas un kļūst par labākajiem draugiem!

200 vakara stāsti

Ciemā vienīgajā pakalnā gozējas jauks namiņš. Tajā mīt draudzīga ģimene – māmiņa, tētis, bērnudārznieks Jānītis un pirmklasniece Lienīte. Lasot stāstiņus, būs brīnišķīga iespēja dzīvot līdzi pakalna namiņa iemītnieku ikdienas gaitām no jaunā gada pirmās dienas līdz pēdējai burvīgajai vasaras brīvdienai. Turklāt līdzās reālistiskiem notikumiem grāmatā atklāta arī dzīvnieku un rūķu pasaule. Jā, jā! Māmiņa un tētis nemaz nezina, ka pašu mājas kurinātavā dzīvo rūķis vārdā Rūķītis... Lai omulīgi vakari kopā ar šo brīnišķīgo grāmatu!

Sofija Pirmā

Mazā Sofija dzīvoja pavisam parastu dzīvi, līdz viņas māmiņa apprecējās ar karali. Pirmajā pils ballē karalis vēlas Sofiju iepazīstināt ar viesiem un viņai jādejo valsis. Bet meitene neprot dejot! Sofijai talkā nāk trīs labās fejas un vēl kāda īpaša viešņa, palīdzot apgūt karaļnama gudrības. Drīz Sofija saprot, ko nozīmē būt īstai princesei.


Zīmēsim ar pirkstiņiem

Vai esi kādreiz iedomājies, ka ar pirkstiem var arī zīmēt? Jā, jā, tieši ar pirkstu vai pat vairākiem vienlaikus, nevis turot tajos zīmuli vai otiņu. Šķiet interesanti? Aplūko grāmatā piedāvātās idejas un kļūsti par pirkstiņmākslinieku!


White Book piedāvā

Runcis Puncis

Tuvojoties skolas laikam, izdevniecība «White Book» laiž klajā burvīgu bērnu grāmatiņu «Runcis Puncis» (Splat the Cat). Grāmata jo īpaši patiks mazajiem, kas plāno sākt bērnudārza vai skolas gaitas. Autors un mākslinieks Robs Skotons (Rob Scotton) ir radījis sirsnīgu stāstu sēriju par kaķu puiku Runci Punci. Latviešu valodā pirmā klajā nāk grāmatiņa par runcīša pirmo skolas dienu minču skolā. Puncis ir dikti satraucies, jo nevienu skolā nepazīst, tāpēc nolemj ņemt līdzi savu labāko draugu pelēnu Seimūru, kas tiek paslēpts kaķēna pusdienu kārbā. Kas notiks, kad Seimūrs izmuks no savas slēptuves? Vai Puncītis iemantos jaunus draugus? Ko jaunie skolasbiedri teiks par Punča mīļdraugu Seimūru? Par laimi, skolā Punci sagaida skolotāja Pūkvaidzes kundze, kas izrādās liels palīgs un atbalsts kaķēna pirmajā trauksmainajā skolas dienā. Jaukais grāmatas varonis, kas ieguvis fanus visā pasaulē, beidzot sasniedzis arī Latviju. Katrā grāmatas lapaspusē ir atrodami jautri un aizraujoši zīmējumi, kas rada vēlēšanos to šķirstīt atkal un atkal. Puncis interesantā veidā māca bērnus būt draudzīgiem un mīlēt pasauli tādu, kāda tā ir – ar visiem trūkumiem un dīvainībām. Šī grāmata patiks ne tikai mazajiem lasītājiem, bet arī viņu vecākiem.

«Lietusdārzs» piedāvā

«Pelītes Pērlītes brauciens ar gultu»

Apgāds «Lietusdārzs» izdevis mīļu Māras Cielēnas pasaku grāmatu ar brīnumjaukām Ilzes Dambes ilustrācijām. Tās nosaukums «Pelītes Pērlītes brauciens ar gultu» vēsta par notikumiem, pārsteigumiem un pārbaudījumiem. Nelielajā pasakā ir spraigs sižets, neparastas situācijas, asas emocijas. Tajā pašā laikā tā vēsta par maziem bērniem pazīstamu vidi un darbībām - savām mājām un gulētiešanu. Šī grāmatiņa labi noderēs pašiem mazākajiem, kuriem tekstu izlasīs pieaugušie; ilustrācijas viņiem ļaus atgriezties pie grāmatiņas vēl un vēlreiz. Lieliska pirmā grāmatiņa! Savukārt mazliet lielākajiem tā palīdzēs apgūt lasītprasmi: katrā lappusē ir tikai nedaudz teksta, turklāt tas salikts lielajiem burtiem.

Zvaigzne ABC

Stila studija. Draiskā mode

Šī stilīgā grāmata sniegs daudz prieka jaunajiem modes dizaineriem. Grāmatā atrodamas vairāk nekā 300 uzlīmes, kuras jākombinē un jāsaskaņo, veidojot lieliskus tērpus četrām modelēm, kuras dosies iepirkšanās ceļojumā uz Parīzi, gatavosies ballei un skrituļslidu diskotēkai, kā arī izbaudīs vēl citas brīnišķīgas nodarbes.


Princesīte Lilija

Šī Monikas Finsterbušas grāmata ir kā aicinājums ielūkoties feju princesītes Lilijas pasaulē. Lilija dzīvo brīnumskaistā ziedu pilī brīnišķīga dārza vidū. Viņa rūpējas par augiem un dzīvniekiem, rotaļājas ar saviem draugiem. Lilija ir tik aizņemta, ka pat aizmirst par ielūgumu uz feju balli. Kur lai dabū skaistu balles kleitu, kamēr nav par vēlu? Cik labi, ka draugi nāk palīgā! Krāšņa grāmata ar mirdzošiem attēliem, vēstuli un īstu princešu kroni!


Mumins un mazais spociņš

Pēc Tūves Jānsones stāstu motīviem. Muminu ģimene pavada brīvdienas bākā uz Vientuļās salas, un trollītis Mumins nevar aizmigt. Gulta nav tāda kā viņa gultiņa mājās, un viņš ir pārliecināts, ka saklausa mazu kājiņu dipināšanu… Kā trollītis pārvarēja bailes? To var izlasīt šajā burvīgajā grāmatā par Muminu un mazo spociņu.


Dr. Brums - mašīnists

Daniela Napa smieklīgs un spriedzes pilns stāsts ar laimīgām beigām par lielīgo lāci Dr. Brumu, kuram tik ļoti patīk spēlēties ar vilcieniņiem. Vadīt vilcienu? Tas taču ir pavisam vienkārši! Nekas slikts jau nevar atgadīties!


Kurmītis un ziema

No rīta gaiss ir tik spirgts un vēss, zeme izskatās balta, un Kurmītis domā – ziema klāt. Taču nē – sniega vēl nav. Tā ir tikai salna, kas klāj zāli. Kā Kurmītis tiks pie sniega? To uzzināsi, lasot grāmatiņu.


Vai tu esi gudrāks par skolotāju?/Vai tu esi gudrāks par sevi pašu?

GIJA KATRĪNA ANDERSONE, KRISTAPS LAZDA

Prāta spēļu grāmata bērniem, kurā ir atraktīvi jautājumi par visdažādākajām tēmām: dabu, vēsturi, sportu, kultūru un citām. Katram jautājumam ir trīs atbilžu varianti. Grāmatas beigās var pārliecināties, vai izvēlētā atbilde ir pareiza.


«Jāņa Rozes apgāds» piedāvā

Džordžs un Lielais Sprādziens

Jāņa Rozes apgādā» klajā nāks jau trešā leģendārā britu fiziķa un matemātiķa Stīvena Hokinga un viņa meitas Lūsijas Hokingas grāmata bērniem «Džordžs un Lielais Sprādziens». Džordžs un Annija grasās piedalīties vienā no ievērojamākajiem zinātniskajiem eksperimentiem. Annijas tētis Ēriks Lielajā hadronu paātrinātājā pētīs Visuma dzimšanu – Lielo Sprādzienu. Bruņojoties ar superdatoru Kosmoss, šķiet, nekas nevar noiet greizi. Tad Džordžs un Annija atklāj velnišķīgu plānu, kas draud izgāzt eksperimentu... Stāstā ir ievītas aizraujošas zinātniskas lekcijas par dažādiem fizikas un kosmoloģiskiem jautājumiem (Lielais hadronu paātrinātājs, kvantu pasaule, Saules sistēma, Visuma izplešanās, vakuums utt.), kas sniedz lasītājam izpratni par modernākajām zinātnes teorijām.

Jumava piedāvā

Mandalas bērniem. Kaķēni

Mandalu krāsojamā grāmata «Kaķīši» būs piemērota gan zēniem, gan meitenēm radošo ieceru īstenošanai. Mandalās ietvertas gan mazas detaļas, gan lielāki krāsojamie laukumi. Krāsojot mandalas, bērni attīstīs iztēli. Tās ir praktiski lietojamas, katru lappusi var viegli izplēst.


Punktiņš, punktiņš, komatiņš...

Grāmatā apkopotas vairāk nekā 100 jautras un aizraujošas spēles pirmsskolas un skolas vecuma bērniem, kas palīdz attīstīt uzmanības un domāšanas prasmi, komunikācijas un koncentrēšanās spējas, rosina iztēli un trenē atmiņu.


Man ir runcis Francis

Daudziem zināmais un augstu vērtētais bērnu literatūras dzejnieks Latvijā Uldis Auseklis ir radījis jaunu meistardarbu - dzejoļu krājumu «Man ir runcis Francis». Tajā ir apkopoti labākie dzejoļi par bērniem tik pazīstamo runci Franci. Grāmata rosina bērnu iztēli, aizraujot līdzi runča Franča gaitām gan tepat Latvijā, gan tālāk Parīzē, un, lai ceļš būtu interesantāks, - runcis Francis aicina uz kopīgām spēlēm: atliek vien ļauties piedzīvojumam! Grāmatu vēl krāšņāku un interesantāku darīs dziesminieka Ulda Fridrihsona liriskās dziesmas un notis par runci Franci.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu