Saimniecībā noderīgu grāmatu TOP 8 (4)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lūk, aktuālākais mājas lietu, dārza darbu, psiholoģijas padomu un recepšu grāmatu pasaulē!

ZVAIGZNE ABC

Mazā Parīzes virtuve

Kāda tad ir tā izslavētā un izsmalcinātā franču virtuve? Izrādās, īsts franču ēdiens nav tikai tas, ko var nogaršot dārgos restorānos, – ar Reičelas Kū palīdzību jūs arī savā mājas virtuvē varat ienest nedaudz Francijas! Divriņķu plīts un mazā cepeškrāsns nelielā dzīvoklītī Parīzē ir vieta, kur Reičela Kū pagatavojusi ikvienu no grāmatā aprakstītajiem (un nofotografētajiem) ēdieniem, tāpēc varat būt droši, ka katrā virtuvē šo ēdienu gatavošana izvērtīsies priecīgā atklāsmē, ja vien rūpīgi soli pa solim sekosiet Reičelas Kū norādēm.

«Mazā Parīzes virtuve» ir vienlaikus krāšņa (brīnišķīgas ilustrācijas un labs papīrs!) un praktiska grāmata, kurā ievietotās receptes ir vienkārši pagatavojamas, turklāt autore dalās dažādos mazos knifiņos, izstāsta, kuras ēdiena variācijas pati izmēģinājusi, un reizēm piedāvā kāda ēdiena vasaras un ziemas variantu vai pat rosina izmēģināt kādu klasisku ēdienu un nākamajā reizē pamēģināt to pagatavot, mazliet variējot sastāvdaļas.

Superuzturs bērna prātam. Bērna prāta attīstība ir atkarīga no viņa uztura

AMITABHS PANDITS, MINNIJA PANDITA

Grāmatas pirmajā daļā aprakstīta uzturvielu ietekme uz smadzeņu šūnām, bērnu uzvedību, koncentrēšanās spējām un sekmēm mācībās. Otrajā daļā «UZTURA PASAULE» sniegtas receptes veselīgiem (un pats galvenais – ļoti garšīgiem) ēdieniem, kas jau dažu nedēļu laikā palīdzēs gūt pārsteidzošus rezultātus. Grāmatā iekļautas arī tabulas, kurās mēnesi pēc mēneša pierakstīt bērna attīstības progresu.

Grāmatas autori ir Amitabhs Pandits, viens no ievērojamākajiem bērnu diētas ārstiem Indijā, un Minnija Pandita, kas Indijā aizsāka svaigēšanas kustību. Šie pasaulslavenie speciālisti praksē ieviesuši pasaulē progresīvāko uztura veidu – ortomolekulāro uzturu. Ēdieni, kas pagatavoti pēc viņu izveidotajām receptēm, satur mikroelementus un šūnām nepieciešamās uzturvielas, kas cilvēka ķermenī rada brīnišķīgas pārmaiņas.

Šis darbs ieguvis Edouard Cointreau’s GOURMAN WORLD COOKBOOK AWARD 2010 kā labākā veselībai un pārtikai veltītā grāmata no Indijas un Independent Publisher piešķirto balvu 2011 Living Now Book Awards par labākas dzīves veidošanai veltītu grāmatu.

Sava tēva meita

GVINETA PALTROVA

«Šī ir vairāk nekā tikai pavārgrāmata. Gvineta Paltrova uzrunā lasītāju kā draugu, kam atklāj gan ģimenes recepšu knifiņus, gan savu dzīves labsajūtas formulu.» Svetlana Riškova, Pavāru kluba priekšsēdētāja, Tallink Hotel Riga restorāna «Elements» šefpavāre
«Grāmatas galvenā vērtība – viss ir vienkārši un viegli pagatavojams. Gvineta īpaši iecienījusi pastas ēdienus, jūras veltes, dārzeņus un, protams, zaļumus. Reizēm kāda recepte radoši jāpārveido, lai pielāgotu vietējam produktu piedāvājumam.
Vīrieši, ja gribat katru dienu mājās baudīt kādu kulināru brīnumu, uzdāviniet šo grāmatu savām mīļotajām – lai smeļas iedvesmu no Gvinetas!» Lauris Aleksejevs, pavārs

Krāsainas aukliņas

KADRIJA TOMASONE

Kuram no mums gan nepatiktu rotāties ar oriģināliem un pašu rokām veidotiem aksesuāriem? Aukliņas matu pīnēm, rokassprādzes un kaklarotas, kurpju auklas, rotājumi apģērbiem – visu šo lietu pīšana tieši tā, kā pašam vislabāk patīk, ir neizsakāmi aizraujoša nodarbe. To noteikti ir spējīgs paveikt ikviens. Atliek tikai ielūkoties grāmatā un ļauties fantāzijas lidojumam.


Vieglu dzemdību metode

Dr. Govri Motha

Apgāds Zvaigzne ABC laidis klajā Dr. Govri Mothas grāmatu «Vieglu dzemdību metode», kurā praktizējoša vecmāte ar daudzu gadu pieredzi stāsta par unikālu pieeju grūtniecībai un dzemdībām. Autore ir dzimusi Šrilankā un izglītojusies Indijā, tādēļ viņai tuva ir ājūrvēdas prakse un principi. Holistiski raugoties uz sievietes veselību, Govri Motha izstrādājusi īpašu dzemdību sagatavošanas metodi Jeyarani, kuras mērķis ir palīdzēt sievietēm izjust dziļu saskarsmi ar savu ķermeni un topošo mazuli, kā arī radīt viņās pārliecību par spēju dabiski dzemdēt savu bērniņu. Tūkstošiem pacienšu ir izmantojušas efektīvo Govri metodi un sekmīgi laidušas pasaulē veselus bērniņus. Šo sieviešu vidū ir, piemēram, modele Keita Mosa, modele Ella Makfērsona, lēdija Helēna Vindzora un aktrise Gvineta Paltrova.

Jēdziens «dabiskas dzemdības» var šķist mulsinošs - kā gan vēl varētu laist pasaulē mazuli, ja ne dabiski? Tomēr jaunās māmiņas, kas saskārušās ar dzemdību stimulāciju un citiem Rietumos tik izplatītajiem medicīniskās iejaukšanās veidiem, zina - dzemdību process bieži vien ne tuvu nav tāds, kādu to vēlētos izdzīvot sieviete, kura kļūst par māti. Pārslogotie ārsti, baidoties no komplikācijām un tiesas prāvām, ir gatavi iejaukties pie pirmajām grūtībām, ignorējot faktu, ka patiesībā dzemdības ir pilnīgi dabisks process, ar ko sieviete ir spējīga pati tikt galā.

JUMAVA

Padariet savu vasaru dzirkstošāku ar kokteiļu grāmatu!

Grāmatā apkopotas visdažādāko dzērienu receptes – piena kokteiļi, boles, sorbeti, eksotiskie rikiji un haiboli. Apkopotas ne tik vien receptes, bet arī katra kokteiļa izcelsme un to pasniegšana. Piedāvātie kokteiļi ir vienkārši pagatavojami un to sastāvdaļas ir ērti pieejamas. Šie dzērieni ir tik daudzveidīgi, ka ikviens varēs atrast piemērotāko, lai iepriecinātu gan sevi, gan viesus.


Dārzkopja rokasgrāmata

Laikā, kad dārza darbi rit pilnā sparā, apgāds «Jumava» izdevis Norberta Kašela grāmatu «Dārzkopja rokasgrāmata» kompaktā un ērtā formātā, kā radītu, lai ņemtu līdzi dārzā.

Grāmatā lasi: Dārza darbi saskaņā ar Mēness un planētu ritmiem; Sējas kalendāri; Kosmoss un augu augšana; Lapu dienas; Ziedu dienas; Augļu dienas; Sakņu dienas; Augi un to vajadzības; Augsne; Ūdens; Mēslojums; Augu aizsardzība.

Bagātīgi ilustrēta rokasgrāmata ar vērtīgiem padomiem ikvienam dārzkopim.


Kāzas

Tieši uz kāzu laiku apgāds «Jumava» ir izdevis Vivitas Ķepses praktisku padomu grāmatu «Kāzas».

Tie, kuriem bijis gods kāzās būt vedēju lomā, apzinās, ka tas ir pamatīgs darbs, kurš prasa laiku, atjautību, izdomu un ne mazums citu iemaņu. Grāmata «Kāzas» būs lielisks palīgs un padomdevējs ikvienam, kurš piekritis kļūt par vedēju vai piedalās kāzu rīkošanā. Tajā jūs atradīsiet kāzām piemērotāko scenārija variantu, ideju mičošanai, guldināšanai vai kādai spēlei.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu