Biržā aptur tirdzniecību ar "Latvijas Tiltu" akcijām

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

"NASDAQ OMX Riga" valde nolēmusi nekavējoties apturēt būvniecības kompānijas AS "Latvijas Tilti" akciju tirdzniecību līdz būtiskas informācijas atklāšanai biržai, liecina biržas paziņojums.

Paziņojums par tirdzniecības atjaunošanu sekos.

Kā ziņots, "Latvijas Tilti" parakstījuši garantiju līnijas līgumu astoņu miljonu eiro (5,6 miljonu latu) apmērā uz pieciem gadiem ar "Danske banku".

Par to šodien informēja banka, bet "Latvijas Tilti" attiecīgu paziņojumu "NASDAQ OMX Riga" tirdzniecības sistēmā pagaidām nav publicējuši.

"Latvijas Tilti" ir viens no lielākajiem būvniecības uzņēmumiem Latvijā. Kompānija specializējas tiltu, viaduktu, tuneļu būvniecībā un rekonstrukcijā, kā arī jūras piestātņu un krasta būvju būvniecībā. 65 darba gadu laikā uzņēmums uzbūvējis vairākus tūkstošus tiltu un hidrotehnisko būvju gan Latvijā, gan ārpus valsts robežām.

Kā ziņots, "Latvijas Tilti" 2011.gada pirmajā ceturksnī strādāja ar 2,76 miljonu latu apgrozījumu, kas ir par 53,9% mazāk nekā 2010.gada pirmajā ceturksnī, liecina uzņēmuma nerevidētais pirmā ceturkšņa finanšu pārskats, kas iesniegts "NASDAQ OMX Riga".

2010.gada pirmajā ceturksnī "Latvijas Tiltu" apgrozījums bija seši miljoni latu.

2011.gada pirmajā ceturksnī "Latvijas Tilti" nopelnīja 150 558 latus, bet 2010.gada pirmajā ceturksnī uzņēmums strādāja ar 2,45 miljonu latu peļņu.

"Latvijas Tilti" tika izveidoti 1942.gadā kā valsts uzņēmums. 1997.gadā tas tika pārveidots akciju sabiedrībā, kuras kontrolpaketi iegādājās kompānija "Latvijas Novitātes komplekss", kurai ir 89,69% "Latvijas Tiltu" akciju.

Uzņēmuma akcijas tiek kotētas "NASDAQ OMX Riga" Otrajā sarakstā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu