Kas jauns bērnu grāmatplauktā? (9)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vasara rit nemanot... Un drīz jau aktīvais bērnudārzu un skolas laiks! Bet vēl ir laiks izlasīt kādu jauku grāmatu! Lūk, apkopotas pēdējo laiku jaunākās grāmatiņas.

WHITE BOOK

«Brīnumainā Nensija»

Izdevniecība «White Book» klajā laidusi visā pasaulē iemīļoto, bezgala krāšņo un sirsnīgo bērnu grāmatu sēriju «Brīnumainā Nensija» (Fancy Nancy). Pirmā klajā nākusi grāmata «Brīnumainā Nensija», kurai sekos sērijas otrā grāmata «Brīnumainā Nensija un fifīgais kucēns». Grāmatas veidotājas rakstniece Džeina O’Konora (Jane O'Connor) un māksliniece Robina Preisa Glasere (Robin Preiss Glasser) ir radījušas patiesi skaistu un krāšņām ilustrācijām bagātu stāstu mazām meitenēm. Grāmata iepazīstina ar Nensiju – brīnumainu meitēnu, kura uzskata, ka sapņu, fantāzijas un brīnumu mazas jaunkundzes dzīvē nevar būt par daudz! Nensijai patīk dzīvot krāšņi ne tikai svētkos, bet arī ikdienā, un viņa ir patiešām pamanāma maza dāma. Sērijas pirmajā grāmatā «Brīnumainā Nensija» mazā modesdāma uz vienu maģisku vakaru pārvērš savus vecākus un mazo māsu par filmu zvaigznēm, un viņi visi kopā dodas smalkās vakariņās. Grāmatu sērija «Brīnumainā Nensija» ir iemantojusi mazo lasītāju mīlestību gan ASV, gan Eiropā. Līdztekus grāmatām ir izveidojusies vesela Brīnumainās Nensijas pasaule – tērpi, lelles, spēles, aktivitāšu un lasāmgrāmatas. Nensijas piedzīvojumu lielākā rota un panākumu atslēga ir tieši krāšņās ilustrācijas. Ilustrāciju autore Robina Preisa Glasere šogad ir ieguvusi arī prestižās Children's choice book award 2013 galveno balvu nominācijā «Gada ilustrators». Children's choice book award 2013 ir ASV bērnu žūrija, un balsošanā piedalās bērni un jaunieši no visas valsts.

ZVAIGZNE ABC

Lotes ceļojums uz dienvidiem

Kurš gan nepazīst sunenīti Loti? Viņa taču ir starptautiska filmzvaigzne un grāmatzvaigzne! Gan multenītes («Lotes ceļojums uz dienvidiem», «Lote no Izgudrotāju ciema», «Lote un mēnesakmens noslēpums»), gan tāda paša nosaukuma grāmatas ir igauņu un latviešu mākslinieku un rakstnieku kopdarbs. Un kur vēl izkrāsojamās grāmatiņas! Nagi niez tās sazīmēt bez skaita. Tā nu sagadījies, ka līdz šim latviešu valodā ir izdota tikai otrā - «Lote no Izgudrotāju ciema», nu klāt arī pirmā igauņu valodā uzrakstītā grāmata. «Lotes ceļojums uz dienvidiem» ir neticams un galvu reibinošs stāsts par to, kā pašaizliedzīgā un izpalīdzīgā Lote, lai glābtu no gājputnu bara atpalikušu mazputniņu Pipo, tam līdzi dodas uz dienvidiem. Bieži jāceļo pa gaisu vien (kā citādi aši tikt uz dienvidiem?), un te nu katram sareibtu galva.

55 pasaciņas par dzīvniekiem

Šajā grāmatā apkopotajās pasaciņās netrūkst ne piedzīvojumu, ne humora, ne arī asas spriedzes. Tās aizrauj un satrauc, attīsta drosmi un sparu, iedvesmo lasītāju uz aktīvu darbošanos, mudina novērtēt godīgu rīcību un cīnīties ar ļaunumu. Dažās pasaciņās atjautība un viltība savijas kopā, citas ir tikai uzjautrinošas un izklaidējošas. Pasaciņu saturs ir papildināts ar veiksmīgām ilustrācijām.


Gangsteromīte

Deivida Valjama romāns «Gangsteromīte» ir grāmata, kas liks jums smieties pat otrajā un trešajā lasīšanas reizē. Tā iznākusi jau daudzās valstīs un sajūsmina ne tikai bērnus – rakstnieka izdoma un asprātīgā valoda, ko papildina Tonija Rosa komiskās ilustrācijas, spēj sasmīdināt arī pieaugušos. Tāpēc «Gangsteromīte» ir romāns, ko vecāki pavisam noteikti nočieps saviem bērniem, ja viņi šo grāmatu būs atstājuši bez uzraudzības. Bens ir 11 gadus vecs zēns, kas nevar ciest piektdienu vakarus, kad jāpaliek pie vecmāmiņas. Viņa ir tipiska omīte ar biezām brillēm, liekajiem zobiem, dzirdes aparātu un nošļukušām zeķbiksēm. Vecmāmiņa ož pēc kāpostiem un ik pa laikam palaiž vējiņu. Viņa ir veca un šķiet šausmīgi garlaicīga. Bet tad zēns uzzina, ka omītei ir noslēpumi, un nevar vien sagaidīt nākamo piektdienu.

Zēniem brīvajiem brīžiem (ELENA BEILIJA) un Meitenēm brīvajiem brīžiem (LOTIJA STRAIDA)

Saistošas mīklas un viktorīnas.
Neparastas spēles.
Viegli un interesanti zīmējumi.
Pamācoši stāsti.
Jautri praktiski darbiņi.
Pārsteidzoši eksperimenti.

Ar grāmatu pat drūmākā diena kļūs par neparastāko un jaukāko, ko esi piedzīvojis.


Marta. Elza. Manas lelles

Grāmatiņā ir skaisti uzzīmēta lelle Marta un viņas tērpi. Ir arī mazāka lellīte un dažādi aksesuāri. Vispirms lelles, tērpi un aksesuāri jāizgriež no grāmatiņas lapām. Pēc tam var sākt jautras spēles, pielaikojot tērpus un iesaistot lelles dažādās situācijās.


Es krāsoju, 2-3 gadi (sarkana)

Sērijā «Es krāsoju. 2–3 gadi» ir četras krāsojamās grāmatiņas. Tās paredzētas, lai bērns jau agrā vecumā mācītos izkrāsot zīmējumus. To būs viegli izdarīt, jo attēlus ierobežo biezas kontūrlīnijas.
Attēlus var krāsot tā, kā parādīts paraugā, bet var arī izmantot krāsas, kādas mazulis vēlas.


Aijā, žūžū. Paglaudi mūs! (BELINDA STRONGA)

Krāsainajā cieto lapu grāmatiņā jūs kopā ar mazuli varat redzēt ļoti sirsnīgus un draudzīgus tēlus, kuri apburs mazo lasītāju un ieaijās saldā miedziņā. Pie katras ilustrācijas ir pierakstīts kāds mīļš vārds. Grāmatiņa ir kā radīta mazuļa rociņām, jo jaukās ilustrācijas var ne tikai ieraudzīt, bet paglaudot arī sajust. Grāmatiņa paredzēta bērniem no 1 gada vecuma.


JUMAVA

Pazudušas planētas un nobīdījušās orbītas!

Vai esi gatavs izzināt Visuma nsolēpumus un doties trakulīgā dēkā? Ļaujies neaizmirstamam un elpu aizraujošam ceļojumam kosmosā kopā ar brāļiem no Ērmotnes - Tatu un Patu. Lai Visumā atgrieztos miers, jāliek lietā zvaigžņu pilotu drosme un savdabīgās atskārsmes. Krāsainie starpplanētu piedzīvojumi, kas norisinās gaismas ātrumā, ievedīs lasītāju smieklu galaktikās – augšā, ārā un kosmosā!


Smurfi

Tuvojoties lielajiem rudens svētkiem, smurfi gatavo jāņogu sīrupu, zīmē afišu, bet smurfu Papam viss jālabo, visur jāpalīdz. Viņš saskaišas un nolemj, ka smurfiem jāatgriežas skolā un vēlreiz jāraksta pārbaudes darbs. Bet ne visi ir paklausīgi. Smurfu Kārumnieku pārņem vēlme aizbēgt... Grāmatas beigās — āķīgi jautājumi, uzdevumi un spēles! Bet krāsojamajā grāmatā mazajiem smurfu faniem būs iespēja iepazīt smurfu Gudrīti, smurfu Čammu, smurfu Īgņu, Slinko smurfu, Smurfetei un daudzus citus mazos smurfiņus. Gan zēni, gan meitenes pēc parauga vai pēc paša iztēles un krāsu izvēles var krāsot uz nebēdu!

Auniņa Šona uzlīmju un uzdevumu grāmata «Blējamsacīkstes jeb Lauku sētas olimpiāde»

Šajā grāmatā mazais rezgalis varēs sacensties sešās aizraujošās disciplīnās: Krāsu krosā, Mīklu treniņā, Detektīvsprintā, Punktiņu stafetē, Brīvajā stilā un Prāta spēlēs. Pabeidzot pašu pēdējo - piekto disciplīnu kārtu -, mazais būs kļuvis par čempionu un varēs lepoties ar medaļām no zelta uzlīmju lapas, aitu uzlīmēm, ar kurām varēs izgreznot brīnumainās grāmatas atlokāmo sacīkšu trasi! Protams, ir arī citas mazākas trofejas, rozetes un medaļas. Tās varēs izmantot, kā vien vēlēsies!


Iznākusi ceturtā grāmata par Līzelotes piedzīvojumiem!

Kā lai Līzelote tiek lejā no koka? Viņa tikai gribēja ar draugiem paspēlēt paslēpes. Līzelote kokā atrada vislabāko paslēptuvi — tik labu, ka neviens viņu neatrada… Nolēkt lejā viņai bail, tāpēc draugiem jārāpjas kokā, lai viņai palīdzētu. Tomēr, kad arī pārējie draugi neprot norāpties, palīdzību var sagaidīt tikai no pastmeistara kunga.


Jāņa Rozes grāmatu apgāds

«EMĪLIJA DĪVAINE. AIZVIEN DĪVAINĀK UN DĪVAINĀK»

Līdz šim ievāktās ziņas par Emīliju Dīvaini ir visai pretrunīgas – nav īsti saprotams, vai Emīlija šeit ieradusies ar labiem vai ļauniem nodomiem. Skaidri zināms vien tas, ka šī 13 gadus vecā meitene visbiežāk klīst apkārt naktīs kaķu pavadībā un nodarbojas ar mirušo senču apciemošanu, izmantojot ierīci, kas darināta no saldējuma kociņiem un ģitāras stīgām. Esiet uzmanīgi, jo Emīlija spēj redzēt cilvēkiem cauri (ja vien to vēlas). Viņa ir viltīga un rada vienu sajukumu pēc otra. Tas no pacietības ir izvedis ne vienas vien pilsētas iedzīvotājus – iespējams, ka tieši šā iemesla dēļ Emīlija tik bieži maina dzīves vietu. Viņa nav notverama. Sevišķi tāpēc, ka viss, kas par Emīliju zināms, kļūst aizvien dīvaināks un dīvaināks. Pēdējie ievāktie fakti apstiprina, ka Emīlija ir izgatavojusi dubultošanās aparātu un radījusi vēl vienu sevi. Lai maksimāli veicinātu sabiedrības informētību, «Jāņa Rozes apgāds» laidis klajā grāmatu «Emīlija Dīvaine. Aizvien dīvaināk un dīvaināk».

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu