VNĪ: Rīgas pils ir apdrošināta (15)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Rīgas pils ēku komplekss ir apdrošināts, biznesa portālam «Nozare.lv» sacīja VAS «Valsts nekustamie īpašumi» (VNĪ) pārstāve Daiga Laukšteina.

«Pagaidām nekādu plašāku informāciju nevaram sniegt, jo notiek ugunsgrēka cēloņu izmeklēšana. Ir jāizvērtē operatīvā situācija, jāveic telpu apsekojums, kas noteikti notiks šodien, tad varēsim lēst nodarīto zaudējumu apmēru,» sacīja Laukšteina.

Viņa piebilda, ka patlaban VNĪ valdes priekšsēdētāja Baiba Strautmane piedalās Kultūras ministrijā sasauktajā operatīvajā sanāksmē.

Savukārt VNĪ sabiedrisko attiecību speciāliste Daiga Laukšteina informēja, ka VNĪ Rīgas pili ir apdrošinājis par 5,4 miljoniem latu un ar pili saistīta apdrošināšana ir arī būvniekiem - tās vērtība ir 22 miljoni latu.

Zaudējumu apmēri pašlaik nav zināmi, taču darbs pie to apzināšanas notiek maksimāli ātri. Vēl gan ir nepieciešamas dažādas ekspertīzes, līdz ar to grūti pateikt, kad zaudējumi varētu būt apzināti.

LNT raidījumā «900 sekundes» Strautmane sacīja, ka ugunsgrēkā visvairāk cietušas divas pils zāles - Baltā un Svētku zāle.

Savukārt par to, vai bijuši apdrošināti Rīgas pilī esošie muzeji un to krājumi, Laukšteinai informācijas nav.

Kā ziņots, pašlaik pēc vairāk nekā piecu stundu aktīva darba beidzot ir izdevies lokalizēt ugunsgrēku, kas ceturtdienas vakarā izcēlās Rīgas pilī. Nopostīta ap 3200 kvadrātmetru liela platība.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) preses pārstāve Viktorija Šembele informēja, ka ugunsgrēks ierobežots plkst.3.53. Lai gan liesmas vairs neizplatās, ugunsdzēsēji joprojām turpina strādāt notikuma vietā - tiek jauktas un laistītas degušās konstrukcijas.

Vislielāko skādi liesmas nodarījušas pils jumtam, jumta konstrukcijām un bēniņiem

- šīs ēkas daļas izdegušas 2400 kvadrātmetru platībā. Uguns postījusi arī ceturto jeb augšējo pils korpusa stāvu 600 kvadrātmetru platībā, bet trešajā stāvā izdeguši 200 kvadrātmetri, pastāstīja Šembele.

Komentāri (15)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu