Naftas meklēšanai Latvijā tērēs 1,6 miljardus dolāru (11)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijā meklēs naftu. Jūrā aptuveni 100 kilometru attālumā no Liepājas jau nogādāta specializētā tehnika izpētes urbuma veikšanai. Projektu īsteno vairāki ārvalstu uzņēmēji, kas šodien bija ieradušies īsā vizītē pie Valsts prezidenta.

Pirmie darbi Latvijas ekonomiskajos ūdeņos tika sākti aptuveni pirms nedēļas, līdz ar to runāt par kādiem rezultātiem ir pāragri.

Taču projekta īstenotāji ir gatavi riskēt ar ļoti lielu naudu.

Nafta tiks meklēta jūrā, aptuveni 100 kilometru no krasta iepretim Liepājai. Tā ir Latvijas Republikas ekskluzīvā ekonomiskā zona. Tie vairs nav mūsu teritoriālie ūdeņi, taču valsts tajos var darboties saskaņā ar atrunām starptautiskos līgumos.

Par notikumu attīstību pagaidām gan ir ļoti skopa informācija

Zināms tas, ka urbuma vietā maija vidū tika nogādāta pusiegremdējamā peldošā urbšanas platforma. Urbšana notiks aptuveni mēnesi.

Kopā iesaistīti ir ap 50 cilvēku.

Lielāku skaidrību par projekta niansēm nenesa arī iesaistīto uzņēmumu pārstāvju audience pie Valsts prezidenta. Galvenais attīstītājs ir SIA «Balin Energy», kuru savukārt ir dibinājuši uzņēmēji no Kuveitas sadarbībā ar Polijas naftas pārstrādātāja ORLEN meitas uzņēmumu. Par konsultantiem piesaistot vietējos uzņēmējus – Ojāju Kehri un Mārtiņu Bondaru.

Neatbildēts ir jautājums, vai Baltijas jūrai patiešām ir tik liels potenciāls, lai apgalvotu, ka izpētē un ražošanā tuvāko gadu laikā

atmaksātos ieguldīt 1,6 miljardus dolāru.
Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu