BlackBerry vadītājs: planšetes «izmirs» (52)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Kompānijas BlackBerry (iepriekš – Research in Motion) vadītājs Torstens Heinss paziņojis, ka planšetdatori ir lemti izmiršanai, jo popularitātē tie zaudēs viedtālruņiem ar lielu ekrānu.

To, ka planšetdatoru īpatsvars mobilo ierīču tirgū sāks samazināties ne vēlāk kā tuvāko piecu gadu laikā, Heinss paziņojis uzstāšanās laikā BloombergTV kanālā, vēsta CNews.ru.

Heinss, kurš ir BlackBerry vadītājs kopš 2012.gada janvāra un personiski prezentējis jauno BlackBerry 10 operētājsistēmu un pirmos ar to apgādātos viedtālruņus Z10 un Q10, uzskata: «Lietotājiem, visticamāk, nebūs vajadzības pēc planšetdatora. Mājās viņiem būs ierīces ar lieliem ekrāniem, savukārt, atrodoties ceļā, viņi izmantos viedtālruņus ar lieliem ekrāniem. Šādos apstākļos planšetdators ir slikts biznesa modelis.»

Tāpat Heinss atzīmē, ka planšetes ir diezgan dārgas ierīces, turklāt arī to programmnodrošinājums ir dārgāks nekā analogiem viedtālruņiem. Pēc Heinsa domām, planšetdatoru ražotāju skaits jau šobrīd ir ekonomiski nepamatoti liels.

Var atzīmēt, ka pašam BlackBerry ir visai bēdīga pieredze planšetdatoru tirgū. Tās Playbook tā arī nespēja iekarot patērētāju simpātijas, tika pārdots mazāk nekā miljons eksemplāros un galu galā tika noņemts no ražošanas. Ierīces, kas bija palikušas noliktavās, BlackBerry norakstīja, un kopējie ar Playbook saistītie zaudējumi sasniedza 485 miljonus ASV dolāru.

Tai pašā laikā Heinss ir apņēmības pilns nogādāt BlackBerry mobilo ierīču tirgus līderpozīcijās. Lai to paveiktu, ir nepieciešams izlaist unikālas ierīces, un tie jau tuvākajā laikā varētu būt kā jauni viedtālruņi, tā arī hibrīdierīces, kas līdzinās ASUS PadPhone.

Jau ziņots, ka šā gada pirmajā ceturksnī visā pasaulē planšetdatoru tirdzniecības apjoms sasniedzis 49,2 miljonus vienību. Tas ir par 142,4 procentiem vairāk nekā 2012.gada pirmajos trīs mēnešos.

Komentāri (52)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu