TOP 6 grāmatas veselībai un labai pašsajūtai (15)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ar pavasara iestāšanos mēs aktīvi domājam par veselīgu dzīvesveidu, kura neatņemama sastāvdaļa ir kvalitatīvs ēdiens! Lūk, sešas Zvaigzne ABC izdotas grāmata, kas noderēs kā sava veida veselības bībeles pavasarī!

Zaļās receptes. Diedzējumi, nezāles, dārzeņu laksti, ziedi

Populārā blogere un veselīga dzīvesveida piekritēja Ilze Lipska savā jaunākajā grāmatā «Zaļās receptes» mudina ikvienu savā ēdienkartē ieviest vairāk dārzeņu un zaļumu. Nezāles, dārzeņu laksti un ziedi ir 100% vitamīnu un minerālvielu lādiņš un brīnišķīgs enerģijas avots mūsu organismam. Šī grāmata ir par zaļumiem un pamošanos no ziemas miega. Tajā piedāvātas oriģinālu ēdienu receptes un sniegti padomi, kā mājas apstākļos pareizi diedzēt dīgstus, kā un kādas nezāles ievākt agri pavasarī, kurus lakstus un ziedus izvēlēties ēšanai.

Svaigās enerģijas bībele

Ja līdz šim esat bijuši pārliecināti, ka svaigēšana ir garlaicīga padarīšana un svaigēdāji ēd tikai salātus, tad izlasiet Leslijas Kentones jauno grāmatu «Svaigās enerģijas bībele». Grāmatas autore piedāvā neskaitāmas aizraujošas receptes gardēžiem, motivāciju laiskajiem un pārliecinošus faktus skeptiķiem par svaigēšanu un dalītu uzturu.Grāmata «Svaigās enerģijas bībele» noteikti patiks arī tiem, kas novērtēja Roberta O. Janga un Šellijas Redfordas Jangas grāmatu «pH brīnums», jo arī šajā sistēmā skābju-sārmu līdzsvars ir svarīgs un tiek uzturēts dabīgā veidā. Grāmatas autore Leslija Kentone ir godalgota rakstniece, televīzijas raidījumu vadītāja, skolotāja un sabiedriskā aktīviste. Viņa ir sarakstījusi vairāk nekā 35 grāmatas par veselību. Anglijā un ASV viņu uzskata par īstu veselības un skaistuma guru. Svaigās enerģijas diēta ir Leslijas Kentones izstrādātā sistēma, kas apkopo vislabāko, ko sniedz svaigēšana un dalītais uzturs. Svaigās enerģijas diēta nozīmē, ka 50˗75% no produktiem mēs uzņemam termiski neapstrādātā veidā. Tieši svaigiem, termiski neapstrādātiem produktiem – dārzeņiem, augļiem, diedzētām sēklām un graudiem piemīt fenomenāls spēks, ir tikai jāsaprot, kas ir pats vērtīgākais, un jārod veidi, kā tos iekļaut ikdienas ēdienkartē. Svaigēšana un sulas attīra organismu un sniedz tam visu nepieciešamo. Savukārt dalītais uzturs organismu nenoslogo un ļauj justies vieglam, tas arī palīdz dziedināt dažādas slimības, piemēram, artrītu, depresiju, hronisku nogurumu, ādas bojājumus, kuņģa čūlu. Īpaši noderīga un aktuāla ziņa tiem, kas gatavojas vasarai un pludmales sezonai – svaigās enerģijas dalītā uztura diēta ir visefektīvākais līdzeklis, lai zaudētu svaru.

Veģetārieša bībele

Lielisks palīgs ikvienam neatkarīgi no tā, vai esat veģetārietis vai vienkārši vēlaties dažādot savu uzturu, iekļaujot tajā vairāk augu valsts produktu un tā uzlabojot savu veselību. «Rokasgrāmata veģetārietim» ir unikāla pavārgrāmata – tajā ne vien piedāvātas daudzveidīgu un gardu ēdienu receptes, bet arī aplūkota uztura ietekme uz katru no organisma sistēmām. Uzzināsiet, kādi produkti palēnina novecošanu, pasargā no resnās zarnas vēža un stiprina imūnsistēmu, kādi pārtikas produkti īpaši ieteicami locītavu sāpju, kuņģa problēmu, sirds un asinsvadu slimību gadījumā, kādu labumu veselībai var dot dateles, rabarberi, puravi, šitakes, plēkšņu kvieši, saulespuķu sēklas, aļģes, sojas produkti un dažādi garšaugi. Recepšu daļā atradīsiet lieliskas ēdienu receptes, kas apliecina – «garšīgs» un «veselīgs» iet roku rokā! Sviestmaižu pastas, salāti, zupas, sautējumi, sacepumi, graudaugu un makaronu ēdieni, dzērieni, deserti, salātu mērces – šis bagātīgais recepšu klāsts apliecina, ka veģetārs uzturs nebūt nenozīmē salātu lapas un ūdeni. Daudzās receptēs piedāvāts arī variants vegāniem. Peta Krokere ir garšaugu pazinēja un pavārgrāmatu autore, kas jau vairāk nekā 25 gadus raksta par garšaugu un dažādu produktu ietekmi uz veselību. Par savām pavārgrāmatām un garšaugu grāmatām viņa ir saņēmusi vairākas balvas.

Garšaugu dārziņš

Grāmata «Garšaugu dārziņš» būs neaizstājams palīgs visiem, kuri labprāt rosās dārzā un virtuvē. Tajā atradīsit: vairāk nekā 130 garšaugu aprakstus; praktiskus padomus, kā šos augus stādīt un kopt; 112 ēdienu receptes veselīgai un garšīgai maltītei; 250 krāsainus attēlus. Dekoratīvie, aromātiskie un pikantie garšaugi ne tikai piešķir ēdienam īsto akcentu un padara to baudāmu acīm, bet arī dziednieciski iedarbojas uz cilvēka organismu.

Mēness un veselība. Rūpes par sevi saskaņā ar dabu: no A līdz Z

Grāmata dod iespēju atklāt, kā Mēness - šis visiem labi zināmais debess spīdeklis - iespaido organismu un kā, ievērojot tā ietekmi, iespējams novērst vai mazināt daudzas ikdienišķas kaites.
Grāmatas autors Ārsts Pižē jau 30 gadus praktizē Parīzē, savā darbībā apvienojot jaunākās tehnoloģijas ar dabas dziedniecību.

Ēd, lai būtu jauns!

Grāmata «Ēd, lai būtu jauns!» ir jauns, sensacionāls ceļvedis, kas palīdzēs izskatīties, justies un dzīvot jaunākam. Aizmirstiet par grumbu aizpildītājiem un sejas ādas savilkšanu; ja vēlaties ātri un efektīvi atjaunināt savu izskatu, vienkārši mainiet ēdienkarti! «Ēd, lai būtu jauns!» (ĒBJ) programma ir tik iedarbīga, ka pavisam neilgā laikā padara cilvēku stiprāku, enerģiskāku un izturīgāku pret stresa faktoriem. Jau drīz pēc tās sākšanas apkārtējie pamanīs, ka jūs izstarojat vitalitāti, bet vēl svarīgāk ir tas, ka sāksiet atgūt kādreizējo izskatu un pašsajūtu. Grāmatas sākumā ir izskaidrots, kādi procesi un produkti visvairāk veicina organisma novecošanu. Pēc tam ir aprakstīti pieci varenākie līdzekļi cīņai pret vecumu – šiem produktiem piemīt atjauninoša ietekme. Grāmatas pamatā ir divas nedēļas ilga dziļi attīroša detoksikācijas programma un Elizabetes ĒBJ uztura plāns. Grāmatā ir iekļautas vairāk nekā 70 receptes; tās katram lasītājam palīdzēs izvēlēties

piemērotākos atjauninošos produktus un izstrādāt tādu uztura plānu, kas vislabāk atbildīs organisma vajadzībām. Nodaļā «Atjaunināšana mūža garumā» dotas stratēģiskas vadlīnijas un padomi, kā nenovirzoties tiekties uz mērķi. Sācis ĒBJ programmu, cilvēks drīz vien atklās, ka patiešām pats var izvēlēties, vai novecot ātri vai lēni. Pēc divām nedēļām sāks uzlaboties pašsajūta, pēc mēneša organisms būs enerģijas pilns, bet pēc trim mēnešiem šis cilvēks jutīsies vismaz par pieciem gadiem jaunāks! Grāmatas autore Elizabete Peitone-Džounsa ir dietoloģe, naturopāte un ārstniecības augu eksperte, kas vada atzītu un veiksmīgu dabiskās dziedināšanas praksi Rietumlondonā. Viņas klienti, tostarp pazīstamas modeles, aktieri un citas slavenības, ir atguvuši spēkus un uzlabojuši veselību, izskatu un – ilgtermiņā – arī labsajūtu.

Komentāri (15)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu