Jordānijas valdības piekritēji ievaino demonstrantus

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Jordānijas galvaspilsētā Ammānā valdības piekritēji piektdienas naktī apmētāja ar akmeņiem demonstrantus, vairākus no viņiem ievainojot, paziņoja aculiecinieki.

Apmēram 500 jauniešu no dažādām politiskām kustībām, tostarp islāmistu opozīcijas, ceturtdien izveidoja protestu nometni galvaspilsētas Gamala Abdelnasera laukumā, pieprasot pastāvošā režīma reformas un korumpētu līderu tiesāšanu.

Ap pulksten 23 policija izslēdza elektrisko apgaismojumu šajā laukumā, cerot, ka demonstranti izklīdīs. To izmantoja apmēram 50 netālu sapulcējušies valdības piekritēji, kas sāka apmētāt protestētājus ar akmeņiem.

Vairums šajā uzbrukumā cietušo guva galvas ievainojumus un tika hospitalizēti.

Aculiecinieki sacīja, ka policija neiejaucās notikušajā. "Mēs uzskatām, ka iekšlietu ministrs ir atbildīgs par šo incidentu, un aicinām karali un tautu aizsargāt mūs no šiem bandītiem, kas mums uzbrūk," teica viens no demonstrantiem.

Sacelšanās kustība izmanto "Facebook"

Protestu nometne tika izveidota, atbildot uz aicinājumu sociālās saziņas tīklā "Facebook", kuru izmantojuši arī citās arābu valstīs notikušo protestu dalībnieki.

Jordānijas kreisie aktīvisti kopā ar nacionālistiem un islāmistu opozīciju kopš janvāra aicina veikt politiskās reformas un izbeigt korupciju. Valdība ir izveidojusi nacionālā dialoga komiteju, lai paātrinātu šīs reformas, tomēr islāmisti un citi reformu prasītāji atsakās piedalīties šīs komitejas darbībā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu