Google pirkšot WhatsApp par miljardu dolāru (19)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš

Atrās saziņas rīks WhatsApp esot nākamā lieta interneta giganta Google iepirkumu sarakstā. Google apsverot iespēju par populāro aplikāciju un tās lietotāju jūru maksāt miljardu dolāru.

Vārdā nenosaukti informācijas avoti, kas esot labi pazīstami ar sarunām Google un WhatsApp starpā, vēsta par Google interesi iegādāties WhatsApp, lai iespējami ātrāk apvienotu savus atšķirīgos mobilās saziņas rīkus Google Voice, Google Talk, Google Hangouts un būtu labākās pozīcijās konkurences cīņā ar Facebook un tā ātro ziņojumu rīku.

Google vēlme iegādāties WhatsApp ir liela, un rīka veidotāji to izmanto, lai «savu cenu» turētu augstā līmenī, pie 1 miljarda dolāru atzīmes, atsaucoties uz Digital Trends, vēsta Appleinsider.com.

Foto: Ekrānšāviņš

Saziņas rīku apvienošana un to pielāgošana funkcionēšanai uz dažādām mobilajām platformām (runā, ka šo projektu sauc Babble) varētu būt viena no Google šā brīža prioritātēm. WhatsApp komandas piesaistīšana to būtiski atvieglotu.

Google interesi par WhatsApp izrāda jau labu laiku.

Runā, ka iespējamās pirkšanas temats cilāts jau pagājušā gada decembra sākumā. Apmēram ap to laiku par WhatsApp iegādi esot domājis arī Facebook.

WhatsApp ļoti īsā laikā ir kļuvusi par vienu no populārākajām mobilajām aplikācijām. Tai ir desmitiem miljonu lietotāju Android, BlackBerry, Windows Phone un Apple iOS platformās. Tāpat WhatsApp ir otra populārākā maksas aplikācija Apple iTunes App Store veikalā. Pārējiem lietotājiem aplikācija pirmo gadu ir bez maksas un 99 centi jāmaksā tad, ja WhatsApp gribas lietot arī turpmāk.

Komentāri (19)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu