Ko Liepājai nozīmē «Metalurga» bankrots? (174)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Valdība šodien spriedīs par «Liepājas metalurga» finanšu situāciju. Nodarbinātības valsts aģentūras direktore Inese Kalvāne norāda, ka «Liepājas metalurga» bankrots radītu problēmas daudzām ģimenēm.

Viņa šorīt intervijā Latvijas radio sacīja, ka metalurģijas uzņēmuma bankrots radītu problēmas gan Liepājai kopumā, gan katrai ģimenei, kuras locekļi strādā šajā uzņēmumā.

«Protams, tie būtu sarežģījumi pilsētai kopumā un katrai ģimenei, kuras locekļi strādā «Liepājas Metalurgā».» Liepājā gandrīz katras ģimenes kāds loceklis strādā šajā kompānijā. Līdz ar to arī katras ģimenes ienākumi ir atkarīgi no tā, cik tie būs regulāri un pastāvīgi šajā darba vietā.

Lielākā problēma būs tad, ja cilvēkiem, kuri ir šauri specializējušies darbam «Liepājas Metalurgā», nebūs iespēju strādāt līdzīgu darbu.

Vajadzīga kompleksa pieeja

«Liepājas Metalurgā» gadījumā būs nepieciešams komplekss risinājums.

«Mēs, protams, rīkosimies un darbosimies, lai īsā termiņā atrisinātu šo problēmu. Mēs varam piedāvāt cilvēkiem kvalifikācijas celšanas programmas, pārkvalifikācijas programmas, var tikt veidotas īslaicīgas darba vietas. To visu var darīt, bet tas ir īstermiņa risinājums. Bezdarba mazināšanas zāles ir darba vietas.»

Pašlaik Liepājas darba devēji ir reģistrējuši 150 brīvas darba vietas, kas ir vismaz desmit reizes par maz, ņemot vērā «Liepājas Metalurga» darbinieku skaitu.

Komentāri (174)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu