Grāmatas: Roma, Ķīnas pētījums, Balss klusumā u.c.

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pavasaris vēl kavējas, taču tas dod mums papildu laiku lasīšanai. Kamēr vēl nesauc dārzs un daba, ir iespēja pasapņot un pastudēt ko lietderīgu.

JUMAVA

Izdota alternatīva grāmata bērnu audzināšanā.

Latviski izdota pazīstamā profesora Mihaela Laitmana grāmata «Mūsdienu bērni. Kā augt kopā?», kurā paustas dažādas neparastas un interesantas idejas bērnu audzināšanā, kas ļauj apkārtējo pasauli uzlūkot no cita skatu punkta. Grāmatā «Mūsdienu bērni. Kā augt kopā?» aplūkota cilvēka attīstība no antenatālā posma aizsākuma līdz 20 gadu vecumam, kad sākas pieauguša cilvēka dzīve. Tajā apspriesti bērna uztveres attīstības, sevis un apkārtējo cilvēku apzināšanās jautājumi, pirmo kontaktu veidošana ar citiem cilvēkiem u. c. jautājumi. Soli pa solim izstaigāti galvenie posmi un lūzuma punkti cilvēka attīstībā un pieaugšanā.

Pirmajā daļā sistemātiski un secīgi aplūkota cilvēka attīstība līdz 20 gadu vecumam, sniegtas praktiskas rekomendācijas par daudzām sarežģītām problēmām, ar kurām mūsdienās saskaras vecāki, audzinātāji un skolotāji. Grāmatas otrā daļa veltīta kopējām dažādu vecumu kategoriju problēmām mūsdienu rakursā, atklājot to dziļākos cēloņus, un sniedz izsmeļošu atbildi uz izaicinājumu, kas mests audzināšanas sistēmai. Turklāt grāmatā ir aizsāktas tādas svarīgas un interesantas tēmas kā sociālie tīkli, bērnu bailes, zēnu un meiteņu savstarpējās attiecības, iztēles spēks, labā un ļaunā, kā arī soda izpratne, hiperaktivitāte un daudzas citas.

Grāmatas autors Mihaels Laitmans ir ontoloģijas un izziņas teorijas profesors (doktora grāds filozofijā, maģistra grāds biokibernētikā), nekomerciālās organizācijas Ashlag Research Institute dibinātājs un prezidents, organizācijas mērķis ― inovatīvu ideju īstenošana izglītības politikā, lai atrisinātu mūsdienu izglītības un audzināšanas sistēmiskās problēmas. Viņš ir vairāk nekā 40 grāmatu autors, kuras tulkotas 17 valodās.

KONTINENTS:

Romas brīvdienas

Keitas O’Riordena

Literārās balvas SUNDAY TRIBUNE/HENNESSY PRIZE laureātes, atzītās rakstnieces Keitas O’Riordenas romāni ir tulkoti daudzas valodās. Viņa raksta arī lugas un scenārijus, un viņas rakstības stilu var dēvēt par mūsdienu Emīliju Brontē.

Konija ir laimīga sieva un māte, kas savā dzīvē bauda patiesu drošības izjūtu. Viņa pat nevarēja iedomāties, ka Romas brīvdienās piedzīvotā nejaušā tikšanās aizsāks notikumu virkni, kas satricinās viņas ikdienišķo eksistenci, svētlaimīgo ģimeniskumu pārvēršot bīstamā apsēstībā.

Šis ir vēstījums par sievietes sirdī dziļi mītošām bailēm – ja nu vīrs nejauši sastop savu mūža mīlestību? To, kura bijusi pirms viņas, to, kuru vīrietis tā arī nav spējis pa īstam aizmirst... Piesātinātā, dramatiskā vēstījuma dēļ šis stāsts par ģimeni, laulību un pagātnes varu pār cilvēku līdzinās romānam «Kalnu aukas», kur mīlas trīsstūrī iesaistīto cilvēku pārdzīvojumi spēlē visu toņkārtu melodijas uz lasītāju sirds stīgām.

Vārdi, kurus viens otram nepateicām

Marks Levī

Līdz Džūlijas kāzām atlikušas vien dažas dienas, kad viņai piezvana tēva privātsekretārs, lai paziņotu, ka Entonijs Volšs, veiksmīgs darījumu cilvēks un tēvs, ar kuru viņa sen sarāvusi saites, nevarēs apmeklēt meitas laulību ceremoniju. Priekšnojauta Džūliju nav pievīlusi, šoreiz tēvam ir vairāk nekā nevainojams alibi – viņš ir miris. Nākamajā dienā pēc tēva bērēm Džūlija uzzina, ka tēvs sagādājis viņai vēl kādu pārsteigumu... Nepārspētais sentimentālā romāna meistars Marks Levī rada ilgu pilnu pasauli. Viņu sirdīs ir tēva un meitas attiecības un aizkustinošs stāsts par pirmo mīlestību, par jūtām, kas dzīvo mūžīgi. Tas ir stāsts par izlīgšanu, par sapratni un zem gadu desmitiem paslēptām rētām, kuras beidzot iespējams sadziedēt. Populārā franču autora Marka Levī romāni ir tulkoti 45 valodās. Visā pasaulē pārdoti vairāk nekā 26 miljoni viņa grāmatu eksemplāru.

Katrīnas de Mediči grēksūdze

K.V.Gortners

Katrīnas de Mediči grēksūdze aizved lasītāju no pasaku pilīm Luāras ielejā līdz reliģisko karu kaujas laukiem un Parīzes ielām. Tas ir neparasti interesants stāsts par sievieti, kas apmelota un pārprasta vairāk nekā jebkura cita karaliene. Patiesībā neviens no mums nav nevainīgs. Visiem ir grēki, ko izsūdzēt. Tā raksta Katrīna de Mediči šajā ar brīnišķīgu izdomu radītajā romānā par vienu no vēstures ietekmīgākajām un pretrunīgākajām sievietēm. Dažiem viņa bija nežēlīga karaliene, kas iegrūda Franciju drausmas varmācības pilnā laikmetā. Citiem viņa kļuva par kaismīgu Francijas monarhijas glābēju. Atzinību guvušais rakstnieks K. V. Gortners iedzīvina Katrīnu, piešķirot karalienei balsi un ļaujot mums ielūkoties tās sievietes domās, kuras apņēmība sargāt dzimtas troni un karaļvalsti lika viņai iesaistīties nāvējošā cīņā par varu.
Latvijas lasītājs jau iepazinis K.V. Gortnera virtuozitāti grāmatā «Kastīlijas mantojums».

Rozes skaistās un ilgotās

Juhanna Nilsone

Godalgotās zviedru autores Juhannas Nilsones jaunais romāns ļauj ieskatīties cilvēka dvēseles dzīlēs. Rozes skaistās un ilgotās
ir mūsdienu romāns, kas stāsta par visiem sabiedrības slāņiem un uzdod jautājumus, uz kuriem saņemam neparedzamas, dzīvesgudras un dzirkstoša humora pilnas atbildes. Šajā meistarīgi savītajā stāstā satiekas visdažādākie ļaudis. Grūti iedomāties, kas viņiem varētu būt kopīgs. Vienīgais spēks, kas visus vieno, ir grāmatas centrālais tēls – nesavtīgi mīlošais Benjamins.
Romāna sižets ar hipnotizējošu spēku pārņem lasītāja maņas, liekot izjust vērtīgas atklāsmes un mīlestības pieskārienu dvēselei.

ZVAIGZNE ABC

Sensacionāla grāmata par veselību

Apgāds Zvaigzne ABC laidis klajā pasaulē atzītā uzturzinātnes speciālista Dr. Kempbela un viņa dēla Tomasa M. Kempbela grāmatu «Ķīnas pētījums», kurā varam rast atbildes uz mūsdienu vissvarīgākajiem uzturzinātnes jautājumiem: kas patiesībā rada vēzi, un kā tikt galā ar aptaukošanās epidēmiju. «Ķīnas pētījums» ir pārliecinošākais pierādījums tam, ka sirds slimības, vēzi un citas rietumniekiem raksturīgās slimības var novērst ar uzturu. Otra grāmata, kas jāizlasa, ja vien cilvēkam ir svarīga sava veselība un dzīvība, ir izcilā ASV ķirurga un pētnieka Koldvela B. Eselstina grāmata «Kā izārstēt un nepieļaut sirds un asinsvadu slimības». Grāmatas «Ķīnas pētījums» pamatā ir visplašākais un nozīmīgākais zinātniskais pētījums par uzturu. Grāmatas autoram T. K. Kembelam, ārstam un zinātniekam ar 40 gadu profesionālo stāžu, 26 gadu garumā bija pieejami unikāli, daudzpusīgi dati par Ķīnas un ASV iedzīvotājiem, sniedzot iespēju pētīt sakarības, kā dažādi uztura faktori ietekmē vēža šūnu rašanos un vairošanos. Kas ir tie iemesli, kāpēc cilvēki saslimst ar vēzi, un kā no tā izvairīties? Kāpēc mēs par to zinām tik maz? Kas ir ieinteresēts, lai mēs to neuzzinātu? Medicīnu atmaskojošais Dr. Kempbela pētījums padara šo grāmatu par aizraujošu lasāmvielu, ko var lasīt gluži kā detektīvromānu. Daudzi ar uzturzinātni saistīti profesionāļi pat apgalvo, ka grāmatas «Ķīnas pētījums» izlasīšana var glābt mūsu dzīvību.

Mēs arī esam pasaulē

MIRDZA KĻAVA

Vai zināt, kādas vardes, krupji, tritoni, ķirzakas, čūskas un bruņurupuči dzīvo Latvijā?
Ielūkosimies šajā daudzveidīgajā abinieku un rapuļu pasaulē: papētīsim, ko ziemā dara varde, kā aizsargājas smilšu krupis un kā atšķirt indīgo odzi no gludenās čūskas.

Māksliniece Lilija Dinere.
Grāmata sagatavota pēc 1984. gada izdevuma.

Lieldienu darbi

Šajā grāmatiņā bērns var veikt dažādus interesantus uzdevumus:
izkrāsot attēlus;
savienot punktus;
veidot zīmējumus;
iziet labirintu;
darināt Lieldienu groziņu;
izgatavot apsveikumu kartītes.

Mākslinieki Inguna Kļava Švanka un Edgars Švanks.

Balss klusumā

GAĻINA PANCA, GEORGS INDULĒNS

Meditācija ir mūsu dzīves neatņemama sastāvdaļa - cilvēkam tā ir tikpat ierasta kā elpošana. Neapzināti meditēt prot ikviens, bet šī grāmata jums palīdzēs spert apzinātu soli uz priekšu.
Georgs Indulēns ir vēsturnieks, teologs, meditācijas speciālists. Rīko retrītus un seminārus par meditāciju. Kopš 1990. gada praktizē kristīgo meditāciju. 2006. gadā dibinājis Latvijas Kristīgās meditācijas kopienu.
Gaļina Panca ir ieguvusi ārsta izglītību, taču viņas aicinājums ir žurnālistika. Gaļinas interešu lokā ir psiholoģijas, veselības un garīgās dzīves jautājumi - vārdu sakot, viss, kas palīdz izprast esības mistisko noslēpumu.

Parīzes sieva

PAULA MAKLEINA

Čikāga, 1920. gads. Hadlija Ričardsone ir kautrīga divdesmit astoņus gadus veca sieviete, kura teju vairs necer sagaidīt mīlestību un laimi. Un tad viņa sastop Ernestu Hemingveju – enerģisku, dedzīgu un kvēlu ambīciju pārpilnu jaunekli. Pēc brāzmaina romāna un kāzām jaunais pāris dodas uz Franciju. Taču krāšņā džeza laikmeta Parīze, mājvieta neskaitāmiem māksliniekiem un rakstniekiem, kuri pārtiek no alkohola un tenkām, nav īstā vieta ģimenes dzīvei un uzticībai. Ernesta un Hadlijas laulība sāk šķobīties, dēla piedzimšana tikai paplašina viņu starpā radušos plaisu. Ernesta dedzīgie literārie mēģinājumi beidzot nes viņam atzinību – arī no sievietes, kura nolēmusi viņu iegūt sev…

AVOTS

Pavārgrāmata. Latvijā iecienīti ēdieni

Autoru kolektīvs

Grāmatā sniegts plašs Latvijā iecienītu ēdienu recepšu klāsts, ko var izmantot gan ikdienā, gan arī svētku reizē. Rodamas idejas, kā uzklāt skaistu auksto galdu, pagatavot sātīgas pusdienas, gardus desertus un izcept aromātiskus konditorejas izstrā­dājumus. Pielikumos doti garšvielu un garšaugu raksturojumi un to izmantošana kulinārijā. Grāmata domāta ikvienam, kam patīk gatavot.

LIETUSDĀRZS

Spontānā evolūcija

Brūss Liptons un Stīvs Bērmans

Mēs visi esam dzirdējuši par cilvēkiem, kas brīnumaini atlabst no slimībām. Pieejama informācija par hologrāfiskā Visuma teoriju, kvantu fiziku un citiem mūsdienu zinātnes jaunumiem. Kā tas viss ietekmē mūsdienu pasauli? Pasaulslavenais biologs un epiģenētikas pionieris Brūss Liptons uzskata, ka jaunākie zinātnes sasniegumi apvienojumā ar garīgumu spēj izskaidrot un atrisināt sarežģītākās mūsdienu problēmas! Grāmatā «Spontānā evolūcija» Brūss Liptons, sadarbojoties ar politologu Stīvu Bērmanu, aicina līdzi vēl maz izpētītā bioloģijas un citu zinātnes nozaru teritorijā. Autori liek kritiski apdomāt līdz šim tik pašsaprotamo evolūcijas teoriju, stiprākā izdzīvošanu, DNS patieso nozīmi, saikni starp prātu un ķermeni un daudzus citus ikvienam nozīmīgus jautājumus. Grāmatas lappusēs uzzināsiet, kā mūsu pieņēmumi par dabu un cilvēka izcelsmi veido ikvienu dzīves aspektu, un noskaidrosiet, kā varat kļūt par aktīvu daļu no visas planētas «imūnsistēmas». Grāmatas autori atzīst: cilvēce atrodas krustcelēs un nepieciešams noskaidrot planētas atveseļošanās recepti. Izmantojot jaunākos pētījumus un atklājumus, Brūss Liptons un Stīvs Bērmans skaidro, ka izmaiņas pieņēmumos par cilvēka dabu un spējām var aizsākt spontānu evolūciju un pārsteigt ikvienu no mums.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu