No Piensaimnieku savienības izstājas «Preiļu siers» (12)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Saistībā ar domstarpībām jautājumos attiecībā uz jauno Jelgavas piena pārstrādes rūpnīcu no Latvijas Piensaimnieku centrālās savienības (LPCS) izstājas tās ilggadējs dalībnieks - piena pārstrādes uzņēmums AS «Preiļu siers».

Kā apliecināja LPCS vadītājs Jānis Šolks, «Preiļu siera» vadītājs Jāzeps Šnepsts organizācijas valdes sēdē uzrakstījis iesniegumu par izstāšanos no LPCS.

«Iespējamie izstāšanās iemesli varētu būt domstarpības ar pārējiem organizācijas biedriem jautājumos par kooperāciju un konkrēti - nostāju pret jauno piena pārstrādes rūpnīcu Jelgavā. Nenoliedzu, ka iepriekš arī citiem biedriem dažādu iemeslu dēļ bija negatīva nostāja, tomēr rūpnīca ir uzbūvēta un strādā, tā ka turpmāk mums visiem kopā ir jāsadarbojas, kam Šnepsts nepiekrīt,» sacīja Šolks.

Viņš arī norādīja, ka «Preiļu siera» iesniegums tiks izskatīts noteiktajā kārtībā un acīmredzot arī akceptēts, tomēr zaudējumu biedra izstāšanas dēļ organizācijas neizjutīšot.

Ar Šnepstu «Nozare.lv» neizdevās sazināties.

Kā ziņots, 10,4 miljonus latu vērtās Jelgavas rūpnīcas pamatakmens tika likts pērn 28.septembrī. Tās attīstītāji ir piensaimnieku kooperatīvi «Trikāta KS», «Dzēse» un «Piena partneri KS». Kooperatīva 600 biedru līdzfinansējums ir viens miljons, kredīts - aptuveni 6,5 miljoni latu, bet Eiropas Savienības fondu finansējums - aptuveni trīs miljoni latu, savukārt valsts garantētais atbalsts ir pieci miljoni latu.

Pret projektu asi protestēja Šnepsts, pērn 15.martā publiski apgalvojot, ka piena rūpnīca Jelgavā ir «naudas atmazgāšanas projekts, kam nav sasaistes ar reālo ražošanu un pienesumu piena industrijā».

Saistībā ar šo apgalvojumu kooperatīvi sākuši tiesvedību pret «Preiļu siers» vadītāju par cieņas un goda aizskaršanu. Rīgas pilsētas Zemgales priekšpilsētas tiesas sēde plānota 22.novembrī.

LPCS ir dibināta 1995.gadā. Tā apvieno 13 piensaimniecības un pārstrādātājus, gada laikā iepērkot un pārstrādājot 90% Latvijā iegūtā piena. Savienības vidū ir piena pārstrādes uzņēmumi AS «Rīgas piena kombināts», AS «Valmieras piens», AS «Tukuma piens», AS «Rīgas piensaimnieks», AS «Limbažu piens», AS «Smiltenes piens», AS «Cesvaines piens» un citi.

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu