Liepājas autobusu parks tagad lielākais BalticTaxi īpašnieks (19)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

AS «Liepājas autobusu parks» (LAP) kļuvis par lielāko taksometru kompānijas SIA «Baltic Taxi» īpašnieku, liecina uzņēmuma paziņojums par nākotnes nodomiem «NASDAQ OMX Riga».

Sniedzot informāciju par nākotnes iecerēm, LAP norāda, ka dibinās jaunu meitasuzņēmumu, kas nodarbosies ar autobusu iznomāšanu tūrisma firmām un citām kompānijām, kā arī ir veikusi ieguldījumu «Baltic Taxi».

Šie ieguldījumi tiek veikti šī gada maijā pieņemtās LAP attīstības stratēģijas ietvaros. Uzņēmumam ir ambiciozi attīstības mērķi, un tas plāno paplašināt savu komercdarbību.

LAP ir veicis ieguldījumu 500 000 latu apmērā, apmaksājot jaunemitētās «Baltic Taxi» kapitāla daļas un iegūstot 68,12% līdzdalību «Baltic Taxi» pamatkapitālā.

«Baltic Taxi» finanšu direktors Juris Erts «Nozare.lv» skaidroja, ka LAP savus līdzekļus ir ieguldījis pamatkapitālā un neviens no līdzšinējiem īpašniekiem uzņēmumā savas daļas neesot pārdevis.

Šī gada sākumā SIA «BalticTaxi» 90% akciju, ieguldot uzņēmumā 90 000 latu, iegādājās SIA «JS Advisory». «Baltijas aviācijas sistēmām» (BAS) pieder 7% uzņēmuma, bet uzņēmējam Jānim Naglim - 3%. LAP kļūšana par «Baltic Taxi» līdzīpašnieku pagaidām nav redzama Uzņēmumu reģistra datu bāzēs, līdz ar to publiski nav pieejams arī jaunais kapitāldaļu sadalījums.

Ieguldījuma «Baltic Taxi» mērķis ir paplašināt LAP sniegto pakalpojumu klāstu un paaugstināt uzņēmuma vērtību, ieguldot līdzekļus strauji augošā uzņēmumā. Darījuma summa ir pilnībā apmaksāta un ir ieguldīta uzņēmuma pamatkapitālā.

«Baltic Taxi» neesot tiesas vai arbitrāžas procesu, kas varētu būtiski ietekmēt šī uzņēmuma komercdarbību. 2011.gadā LAP un «Baltic Taxi» noslēdza sadarbības līgumu par autobusu pasažieru nogādāšanu ar taksometriem no un uz starptautisko lidostu «Rīga».

Tāpat LAP ir pieņēmis lēmumu dibināt meitasuzņēmumu, ieguldot pamatkapitālā 100 000 latu un apmaksājot uzņēmuma pamatkapitālu 100% apmērā. Ieguldījuma mērķis ir komercdarbības paplašināšana, piedāvājot tūrisma autobusu nomas pakalpojumus.

Kā ziņots, LAP neto apgrozījums 2011.gadā bija 5,31 miljons latu. Uzņēmums 2011.gadā strādāja ar 528 560 latu peļņu. 2012.gada pirmajos sešos mēnešos apgrozījums bija 2,84 miljoni latu, un tas ir par 3,6% lielāks nekā 2011.gada pirmajā pusgadā.

Uzņēmuma akcijas tiek kotētas biržas Otrajā sarakstā. LAP lielākie akcionāri ir SIA «LAP1R», kurai pieder 49,49% akciju, un Liepājas pilsētas dome, kuras īpašumā ir 34,85% akciju.

Komentāri (19)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu