Saūda Arābija nedos Izraēlai savu gaisa telpu uzbrukumam Irānai (12)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Saūda Arābijas vadība informējusi Izraēlu par savu apņemšanos notriekt izraēliešu gaisa spēku lidmašīnas, ja tās dosies uz Irānu, izmantojot Saūda Arābijas gaisa telpu, ceturtdien vēsta Izraēlas laikraksts «Yedioth Ahronoth».

Saūda Arābijas vēstījums nodots ar ASV prezidenta administrācijas līdzstrādnieku starpniecību nesen Jeruzalemē notikušo sarunu gaitā.

Ar Vašingtonas starpniecību Telavivai nodotais Rijādas vēstījums varētu nozīmēt, ka ASV negatīvi izturas pret Izraēlas iespējamajiem plāniem par vienpusējas militāras akcijas īstenošanu pret Irānu un cenšas Izraēlas vadību atturēt no šāda soļa, norāda laikraksts.

Tiesa gan, uzlidojumu Irānai Izraēlas gaisa spēki var veikt arī, veicot pārlidojumu pār Irāku.

Jūlija beigās Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu paziņoja, ka starptautiskās sankcijas un sarunas ne par mata tiesu nav piebremzējušas Irānas kodolprogrammu un, lai panāktu efektu, tās ir jāpapildina ar militārā spēka pielietošanas draudiem.

Izraēlai un Rietumiem ir aizdomas, ka Irānas kodolprogrammas mērķis ir kodolieroču radīšana. Teherāna vairākkārt šos pieņēmumus kategoriski noliegusi.

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu