"Latvijas Tilti" būvēs prāmju termināli Klaipēdas ostā (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

AS "Latvijas Tilti" uzvarējusi Klaipēdas ostas pārvaldes izsludinātajā konkursā par pasažieru un kravas prāmju termināļa būvi Klaipēdas ostā, liecina "NASDAQ OMX Riga" paziņojums.

Šo informāciju biržai nav atklājis uzņēmums, bet tas tapis zināms no plašsaziņas līdzekļos izplatītās informācijas, tāpēc biržas valde šorīt apturēja tirdzniecību ar "Latvijas Tiltu" akcijām līdz tam brīdim, kad par šo faktu informāciju sniegs pats uzņēmums.

Klaipēdas ostas pārvaldes mājaslapā nav vēl publicēti konkursa rezultāti, taču pieejamā informācija liecina, ka šajā konkursā bija iesniegti desmit pieteikumi. Vienu no pieteikumiem iesnidzis Lietuvas uzņēmumu konsorcijs, bet pārējos - Lietuvas kompānijas un ārvalstu uzņēmumi.

Paredzēts, ka termināļa būvniecības darbi ilgs aptuveni divus gadus, taču projekta izmaksas netiek norādītas.

Biržā publicētajā paziņojumā "Latvijas Tilti" apstiprina informāciju par savu dalību Klaipēdas ostas pārvaldes izsludinātajā konkursā par pasažieru un kravas prāmju termināļa būvi Klaipēdas ostā, tomēr par konkursa rezultātiem nekādi komentāri vai paskaidrojumi nav sniegti.

Uzņēmums pamato, ka Klaipēdas ostas pārvalde ir pieņēmusi lēmumu par dalībniekiem, kas izgājuši pirms atlases kārtu, kurā ir iekļauti arī "Latvijas Tilti", taču saskaņā ar Lietuvas likumiem pēc desmit dienām tiks pieņemts galīgais lēmums, pēc kura tikšot sniegta tālākā informācija.

Kā ziņots, "Latvijas Tiltu" apgrozījums šā gada pirmajā ceturksnī sasniedzis 6 007 756 latus, kas attiecīgajā laika posmā pērn bija 3 916 676 lati, liecina "NASDAQ OMX Riga" informācija.

Tāpat augusi uzņēmuma peļņa, sasniedzot 2 449 918 latus, kas 2009.gada pirmajā ceturksnī bija 764 493 lati.

Kā ziņots, "Latvijas Tiltu" apgrozījums 2009.gadā samazinājās par 8,4% - līdz 22,924 miljoniem latu, salīdzinot ar 25,039 miljoniem latu 2008.gadā.

"Latvijas Tilti" tika izveidots 1942.gadā kā valsts uzņēmums. 1997.gadā tas tika pārveidots akciju sabiedrībā, kuras kontrolpaketi iegādājās kompānija "Latvijas Novitātes komplekss", kurai saskaņā ar biržas informāciju ir 89,69% uzņēmuma akciju.

"Latvijas Tilti" ir viens no lielākajiem uzņēmumiem Latvijā, kas specializējas tiltu, tuneļu, ceļu pārvadu projektēšanā, būvniecībā, rekonstrukcijā un remontā. Tāpat kompānija nodarbojas ar civilobjektu celtniecību, izgatavo metāla un dzelzsbetona konstrukcijas.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu