Visi "Ominasis Latvia" nekustamie īpašumi apķīlāti

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

SIA "NCC Konstrukcija" atmetusi cerības atgūt no Ķemeru sanatorijas privatizētāja "Ominasis Latvia" gandrīz pusmiljona latu lielo parādu, šodien raksta laikraksts "Dienas Bizness".

Prasība pret sanatorijas īpašnieku cedēta, bet privatizētāja nekustamie īpašumi apķīlāti. SIA "Kartelis", kas "NCC Konstrukcijas" prasījuma tiesības ieguvusi cesijas rezultātā, Rīgas apgabaltiesā iesniegusi prasību pret Ķemeru sanatorijas privatizētāju un investoru.

SIA "Kartelis" īpašnieks Valdis Podziņš laikrakstam pastāstīja, ka no "Ominasis Latvia" tiek pieprasīts atmaksāt 482 410 latus. Savukārt prasības nodrošināšanai uzņēmums tiesu lūdz apgrūtināt četrus "Ominasis Latvia" īpašumus Jūrmalā, tajā skaitā Ķemeru sanatoriju. "Prasības summa ir pietiekami liela, lai būtu pamats noteikt šādu nodrošinājumu," uzsver Podziņš.

Tiesa piektdien apmierinājusi prasītāja lūgumu, un visiem "Ominasis Latvia" nekustamajiem uzlikta ķīlas atzīme.

SIA "NCC Konstrukcija" valdes pārstāvis Mareks Kļaviņš apstiprināja, ka uzņēmums atmetis ar roku cīņai, un parādu, kas veidojies kopš 2005.gada nogales, cedējis SIA "Kartelis". "Mēs vairākas reizes esam parakstījuši vienošanās, ka "Ominasis Latvia" atmaksā mums parādus, taču viņi nemaksā un cenšas pierādīt, ka mēs kaut ko neesam izdarījuši," stāstīja Kļaviņš. Pēdējā vienošanās par darbu atsākšanu parakstīta pērnā gada sākumā un "NCC Konstrukcija" atsāka būvdarbus, taču arī par šiem darbiem atalgojumu nav saņēmusi.

SIA "NCC Konstrukcija" ar "Ominasis Latvia" konfliktē jau gadiem ilgi. Vēl 2007.gadā "NCC Konstrukcija" investoram draudēja ar maksātnespējas pieteikšanu un sāka gatavot pat maksātnespējas pieteikumu, taču procesu apstādināja, jo tika parakstīta vienošanās par atmaksu un darbu atsākšanu.

Toreiz "Ominasis Latvia" viceprezidents Ali Hasans Alhamdi neslēpa, ka radies konflikts ar būvniecības ģenerāluzņēmēju, tāpēc līgums noteikti tiks lauzts. Tā kā darbi nav bijuši apmierinoši, par tiem nav maksāts.

Tagad ar "Ominasis Latvia" pārstāvjiem laikrakstam sazināties neizdevās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu