Pēc jauno ASV sankciju izziņošanas ievērojami kritusies rubļa vērtība

Papildināts
TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/Scanpix

Krievijas rubļa vērtība ceturtdien nokritusies līdz zemākajam līmenim pēdējo gandrīz divu gadu laikā saistībā ar ASV paziņojumu par jaunu sankciju noteikšanu Maskavai par Lielbritānijā martā notikušo uzbrukumu ar nervus paralizējošo vielu bijušajam dubultaģentam Sergejam Skripaļam.

Rīta tirdzniecības sesijā rubļa vērtība pret dolāru sarukusi līdz 65,48 rubļiem, kas ir zemākais līmenis kopš 2016.gada novembra.

Turklāt šo sankciju dēļ Maskavas akciju biržas indekss RTS nokrities par 3,2%, bet MOEX indekss sarucis par gandrīz 1,2%. Tāpat ietekmētas arī banku akcijas, valstij piederošās bankas "Sberbank" akcijas vērtībai samazinoties par 4,7%.

ASV Valsts departaments trešdien paziņoja, ka valsts noteiks Krievijai jaunas sankcijas par Lielbritānijā martā notikušo uzbrukumu ar nervus paralizējošo vielu bijušajam Krievijas dubultaģentam Skripaļam un viņa meitai Jūlijai.

Sankcijas ir atbilde uz "nervus paralizējošās vielas "Novičok" pielietošanu, mēģinot noslepkavot Apvienotās Karalistes pilsoni Sergeju Skripaļu " un viņa meitu Jūliju, norādīja Valsts departaments.

Maskava ceturtdien paziņoja, ka jaunās sankcijas neatbilstot starptautiskajai likumdošanai un ka Krievijas finanšu sistēma esot stabila, vēsta aģentūra "Reuters".

Kremļa runasvīrs Dmitrijs Peskovs ASV rīcību nosauca par "absolūti nedraudzīgu", bet sacīja, ka Maskava cerot uz ASV un Krievijas attiecību uzlabošanos.

Sankcijas, pēc visa spriežot, stāsies spēkā augusta beigās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu