Drīzumā Latvijā varētu ienākt nozīmīga Eiropas aviokompānija (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Lidostas "Rīga" terminālis
Lidostas "Rīga" terminālis Foto: LETA

Tuvāko gadu laikā Latvijā savu pakalpojumu centru varētu atvērt nozīmīga Eiropas aviokompānija, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta Panorāma" trešdienas rītā atklāja Latvijas Investīciju attīstības aģentūras direktors Andris Ozols.

Ozols pagaidām atturējās atklāt aviokompānijas nosaukumu, vien norādīja, ka tā nebūs zemo cenu aviokompānija.

Jaunais pakalpojumu centrs varētu dot darbavietas vairākiem simtiem cilvēku.

Pēc viņa teiktā, Latvija joprojām ir pievilcīga investoriem par ko liecinot gan Zviedrijas mājokļu labiekārtošanas preču kompānijas IKEA ienākšana Latvijā, gan arī citi vērienīgi investīciju projekti, kas jau tiek, vai drīzumā tiks īstenoti.

Ozols arī norādīja, ka Latvijas ekonomika šobrīd balstās uz pakalpojumu jomu, kas veido 70% no iekšzemes kopprodukta (IKP), piemēram, tranzīts un loģistika, tūrisms, banku sektors, kā arī IT pakalpojumi. Tāpat attīstās arī ražošana - kokapstrāde un pārtikas rūpniecība.

Uz jautājumu par banku sektora reputācijas krīzes ietekmi uz investoriem, LIAA direktors atzīmēja, ka pēc "ABLV Bank" notikumiem eksportētājiem bija zināmas problēmas ar "naudas plūsmas ātrumu", taču šobrīd situācija ir uzlabojusies. Tāpat viņam neesot zināms neviens gadījumu, kad investori būtu mainījuši savus plānus Latvijā šā iemesla dēļ.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu