Atceltā LK valde tiesāsies par atjaunošanu darbā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Trīs bijušie AS "Latvijas kuģniecība" (LK) valdes locekļi, kurus marta sākumā no darba atbrīvoja 11.februārī ieceltā uzņēmuma padome, iesnieguši prasību tiesā par atjaunošanu darbā. Papildus Valērijs Godunovs, Alvis Akmens un Aivars Enkuzens vēlas, lai uzteikums tiktu atzīts par spēkā neesošu un tiktu izmaksāta kompensācija par piespiedu kavējumu.

Godunovs sacīja, ka februāra sākumā ieceltā LK padomes priekšsēdētāja Ulda Pumpura lēmums par valdes locekļu darba līgumu uzteikumu apstrīdēts tiesā, jo - valdes locekļu skatījumā - viņus no darba var atbrīvot tikai akcionāri. Kā norādīja Godunovs, Uzņēmumu reģistra (UR) datu bāzē viņš, kā arī Akmens un Enkuzens, joprojām ir minēti kā valdes locekļi, tādēļ viņi joprojām ir atbildīgi par uzņēmuma darbu. "Cilvēkiem, kas sevi uzskata par LK padomi, nebija tiesību mūs atbrīvot," sacīja Godunovs. Savukārt kompensācija, ko trīs bijušie valdes locekļi vēlas piedzīt, neesot paredzēta viņiem pašiem, bet gan uzņēmumam, jo tam šajā laikā esot radušies zaudējumi, sacīja Godunovs, konkrētu kompensācijas apmēru nenosaucot. Pēc viņa teiktā, trīs no darba atbrīvotie valdes locekļi iespēju robežās joprojām turpina darbu LK, lai gan viņi netiek laisti darba vietās. Rīgas Centra rajona tiesā uzzinājām, ka trīs bijušo LK valdes locekļu prasības saņemtas vakar. Tās nodotas izlemšanai tiesnesim. Jau ziņots, ka LK akcionāru ārkārtas sapulce 11.februārī tika sasaukta, lai pārvēlētu LK padomi. Tomēr LK valde nolēma atsaukt iepriekš izsludināto sapulci, jo uzņēmuma akcionārs AS "Ventspils nafta" (VN) atkārtoti padomes locekļa amatam izvirzīja Aldi Āķi, kurš iepriekš bija iesniedzis atlūgumu. Neskatoties uz LK valdes lēmumu, VN sapulci noturēja, ievēlot jaunu padomi, kas savukārt iecēla jaunu LK valdi un no darba atbrīvoja trīs minētos valdes locekļus. Pret akcionāru sapulces lēmumu iebilda LK mazākuma akcionārs Edijs Kizenahs, kas iesniedza prasību Rīgas Centra rajona tiesā pret LK, VN un "Deutsche Bank Trust Company Americas". Viņš lūdza atzīt par spēkā neesošu 11.februāra akcionāru sapulces lēmumu un uzlikt par pienākumu VN izteikt akciju atpirkšanas piedāvājumu. Kopā ar tiesā iesniegto prasību Kizenbahs lūdza to nodrošināt, nosakot aizliegumu UR reģistrēt šajā akcionāru sapulcē veiktās izmaiņas. Tiesa Kizenbaha izteikto lūgumu apmierināja un aizliedza UR reģistrēt akcionāru sapulces lēmumus, bet LK akciju īpašniekiem tika aizliegts izmantot tiesības, kas izriet no LK akcijām. Taču VN šo lēmumu apstrīdēja. Tiesa aprīļa sākumā VN prasību apmierināja. Vēl iepriekš Rīgas Centra rajona tiesa, izskatot LK bijušās valdes prasību pieteikumu pret uzņēmumu un tā jaunās valdes locekļiem, kā prasības nodrošinājumu tika noteikusi aizliegumu UR reģistrēt 11.februāra akcionāru sapulces lēmumus. Tiesa aizliegusi reģistrēt jauno padomi un tās lēmumus, tai skaitā 14.februāra lēmumu par jaunas LK valdes iecelšanu un šīs valdes lēmumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu