Tiesa aizliedz reģistrēt izmaiņas LK padomē un valdē

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas Centra rajona tiesa, izskatot AS "Latvijas kuģniecība" (LK) iepriekšējās valdes prasību pieteikumu pret uzņēmumu un tā jaunās valdes locekļiem, kā prasības nodrošinājumu noteikusi aizliegumu Uzņēmumu reģistrā (UR) reģistrēt 11.februāra akcionāru sapulces lēmumus.

Tiesa aizliegusi reģistrēt jauno padomi un tās lēmumus, tai skaitā 14.februāra lēmumu par jaunas LK valdes iecelšanu, un šīs valdes lēmumus, aģentūrai LETA pastāstīja juriskonsulte Inese Minajeva. Jau ziņots, ka 11.februāra LK akcionāru sapulcē, kas notika pēc uzņēmuma lielākā akcionāra AS "Ventspils nafta" (VN) iniciatīvas, tika ievēlēta jauna LK padome, kas 14.februārī iecēla jaunu uzņēmuma valdi. Tajā darbojas Imants Vikmanis, kas, tāpat kā līdz šim, ir uzņēmuma prezidents, Ilva Purēna, Viktors Gavriļenko, Guntis Tīrmanis un Solvita Deglava. LK iepriekšējās valdes prasībā bija lūgts atzīt par spēkā neesošiem LK 11.februāra akcionāru sapulces lēmumus, kā arī piedzīt zaudējumus, kas radušies, iepriekšējai LK valdei neatrodoties uzņēmuma telpās. Jau iepriekš Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa, izskatot uzņēmuma mazā akcionāra Edija Kizenbaha sūdzību, aizliedza UR reģistrēt LK 11.februāra akcionāru sapulcē veiktās izmaiņas uzņēmuma padomē un vēlākos padomes lēmumus. Tomēr saskaņā ar Komerclikumu jaunā padome un valde pienākumu pildīšanu var sākt līdz ar iecelšanu amatos. LK jaunā valde pienākumus sāka pildīt 25.februārī. Savukārt līdzšinējā uzņēmuma valde, izņemot Vikmani, turpina vadīt uzņēmuma operatīvo darbu no citām telpām. Šodien Rīgas apgabaltiesa lems par Kizenbaha sūdzības ietvaros pieņemtā Centra rajona tiesas lēmuma pamatotību. Šo blakussūdzību iesniegusi VN.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu