Darbaspēkam no ES pēc “Brexit” nebūs priekšrocību (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Strādājošie Japānas autobūves uzņēmuma "Nissan" rūpnīcā Anglijas pilsētā Sanderlendā. Ilustratīvs attēls
Strādājošie Japānas autobūves uzņēmuma "Nissan" rūpnīcā Anglijas pilsētā Sanderlendā. Ilustratīvs attēls Foto: PA Wire/Press Association Images/Scanpix

Darbaspēkam no Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm pēc nākamā gada martā gaidāmās Lielbritānijas izstāšanās no ES nevajadzētu dot priekšroku darba atļauju saņemšanai, vēsta Lielbritānijas raidsabiedrība BBC.

Šāds ierosinājums pausts Lielbritānijas Migrācijas konsultatīvās komitejas ziņojumā.

Komiteja arī ierosina atvieglot augsti kvalificēta darbaspēka iespējas strādāt valstī.

Šobrīd attiecībā uz augsti kvalificētu darbaspēku no ES neietilpstošām valstīm Lielbritānijā ir spēkā ierobežojums, kas nosaka, ka katru gadu Lielbritānija drīkst piesaistīt 20 700 šādu darbinieku.

Lielbritānijas valdība solījusi rūpīgi izvērtēt Migrācijas konsultatīvās komitejas ziņojumā ietvertos ierosinājumus.

Komitejas ziņojums sagatavots pēc vairāk nekā 400 Lielbritānijas uzņēmumu, uzņēmēju organizāciju un valdības institūciju pārstāvju aptaujāšanas.

Sagaidāms, ka šis ziņojums kalpos par pamatu Lielbritānijas iekšlietu ministrijas imigrācijas politikas “pēcBrexit” periodā.

Šāda martā komiteja publicēja starpziņojumu, kurā secināts, ka Lielbritānijas darba devējiem ir nopietnas bažas par valsts imigrācijas sistēmu pēc Lielbritānijas izstāšanās no ES.

Darba devēji darbaspēku no citām ES valstīm bieži vien raksturo kā motivētāku un elastīgāku par vietējo darbaspēku.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu