"Eurostat": Latvijā mazumtirdzniecības kāpums augustā bijis mazāks nekā ES vidēji

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Edijs Pālens/LETA

Mazumtirdzniecības apgrozījums Latvijā šā gada augustā, salīdzinot ar attiecīgo mēnesi pirms gada, palielinājies par 1,5%, kas ir mazāks kāpums nekā Eiropas Savienībā (ES) vidēji, liecina ES statistikas biroja "Eurostat" trešdien publiskotie dati par 21 bloka dalībvalsti.

Straujākais mazumtirdzniecības apgrozījuma pieaugums augustā salīdzinājumā ar 2017.gada astoto mēnesi starp ES valstīm bijis Īrijā (+7,9%), Lietuvā (+7,4%), Ungārijā (+6,8%), Polijā (+6,5%), Bulgārijā (+5,1%) un Slovēnijā (+4,4%). Igaunijā mazumtirdzniecība pieaugusi par 2,3%.

Savukārt kritums šajā periodā fiksēts vien Maltā - par 2,1%.

ES valstīs mazumtirdzniecības apgrozījums augustā, salīdzinot ar 2017.gada augustu, palielinājies kopumā par 2,4%, bet eirozonas valstīs - par 1,8%. Tikmēr salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi mazumtirdzniecības apmērs augustā ES saglabājies nemainīgs, bet eirozonā tas sarucis par 0,2%.

Straujākais kritums šajā periodā fiksēts Latvijā (-1,2%), Polijā un Francijā (abās valstīs -0,7%), kā arī Somijā (-0,6%). Toties lielākais pieaugums bijis Zviedrijā (+1,2%), Portugālē (+1,1%), kā arī Īrijā, Ungārijā un Slovēnijā (visās valstīs +1%). Lietuvā mazumtirdzniecības apmērs augustā mēneša salīdzinājumā pieaudzis par 0,7%, bet Igaunijā - par 0,5%.

Dati nav pieejami par Čehiju, Grieķiju, Horvātiju, Itāliju, Kipru, Nīderlandi un Rumāniju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu