FKTK piespriež tūkstošiem eiro lielu sodu "Meridian Trade Bank"

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Leiniša / LETA

FKTK piespriež tūkstošiem eiro lielu sodu "Meridian Trade Bank"

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padome nolēmusi piemērot soda naudu 14 200 eiro apmērā AS "Meridian Trade Bank" par auditēta gada pārskata neiesniegšanu, aģentūru LETA informēja FKTK.

Banku uzraugs skaidroja, ka "Meridian Trade Bank" līdz Kredītiestāžu likumā noteiktajam termiņam nav sagatavojusi un iesniegusi FKTK auditētu 2017.gada pārskatu, kā arī tas nav publiskots.

Tādejādi ir pārkāpta Kredītiestāžu likumā noteiktā prasība, ka kredītiestādes pienākums ir sagatavot publiskos pārskatus, lai informētu sabiedrību par kredītiestādes darbību un finanšu rādītājiem.

Atbilstoši Kredītiestāžu likumam kredītiestāde gada pārskatu kopā ar zvērināta revidenta ziņojumu iesniedz FKTK desmit dienu laikā pēc šā ziņojuma saņemšanas, bet ne vēlāk kā līdz pārskata gadam sekojošā gada 1.aprīlim, kā arī ne vēlāk kā līdz pārskata gadam sekojošā gada 1.aprīlim publisko šo pārskatu.

"Meridian Trade Bank" nav nodrošinājusi minēto normatīvo aktu prasību par pārskatu sagatavošanu un publiskošanu ievērošanu.

Jau ziņots, ka Latvijas "Meridian Trade Bank" šogad pirmajā ceturksnī strādājusi ar peļņu 178 000 eiro apmērā, kas ir 3,1 reizi mazāk nekā 2017.gada attiecīgajā periodā, liecina bankas publiskotā informācija.

2018.gada 31.martā "Meridian Trade Bank" aktīvi bija 252,832 miljonu eiro apmērā, kas ir par 7,4% jeb 20,246 miljoniem eiro mazāk nekā 2017.gada beigās, kad bankas aktīvi bija 273,078 miljoni eiro.

Savukārt "Meridian Trade Bank" kapitāla un rezervju apmērs pirmajā ceturksnī samazinājies par 29,3% un marta beigās bija 9,611 miljoni eiro.

Pēc aktīvu apmēra "Meridian Trade Bank" 2017.gada beigās bija 13.lielākā banka Latvijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu