Baltijas valstu pensiju fondiem vieni no sliktākajiem rezultātiem pasaulē (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Baltijas valstu pensiju fondi 2017.gadā uzrādījuši vienus no sliktākajiem ienesīguma rezultātiem pasaulē, secināts šomēnes publiskotajā Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) ziņojumā.

OECD ziņojumā apkopota informācija par kopumā 60 pasaules valstīm – gan OECD dalībvalstīm, gan citām valstīm.

Kā vēsta Igaunijas medijs “Postimees”, Igaunijas pensiju fondu ienesīgums pērn bijis negatīvs, veidojot -0,1%, tas nozīmē, ka Igaunijas pensiju fondi uzrādījuši trešo sliktāko rezultātu no visām ziņojumā iekļautajām valstīm aiz Ēģiptes un Čehijas, kur pensiju fondu ienesīgums arī bija negatīvs – attiecīgi -9,7% un -1,8%.

Lietuvas pensiju fondi pagājušajā gadā sasnieguši 0,3% ienesīgumu, kas ir piektais sliktākais rezultāts no visām ziņojumā iekļautajām valstīm.

Savukārt Latvijas pensiju fondu ienesīgums bijis 0,8%, kas ir septītais sliktākais rezultāts.

Sliktāk nekā Lietuvai un Latvijai klājies arī Nigērijai, kur pensiju fondu ienesīgums veidojis 0,1%, valstij ierindojoties ceturtajā vietā no beigām.

Par Latviju sliktāk klājies arī Slovākijai, kas ar 0,4% ienesīgumu ieņem 6.vietu no beigām.

Tikmēr labāko sniegumu no visām ziņojumā iekļautajām valstīm 2017.gadā uzrādījuši pensiju fondi Honkongā, kuru ienesīgums veidojis 20,2%.

Otrajā vietā ierindojusies Malāvija ar 17,8% ienesīgumu, bet trešo vietu ieņem Polija ar 14,5% ienesīgumu.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu