Latvijas simtgadi Jelgavā atzīmēs ar īpašu programmu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Valsts svētku laikā aicinām ikvienu apmeklēt pasākumus Jelgavā: lāpu gājienu, latviešu filmu seansus, lielkoncertiem, 3D multimediālo šovu, ugunszīmju iedegšanu, un krāšņu muzikālu uguņošanu!

Lielo valsts simtgades programmu Jelgavā plānots atklāt 9. novembrī ar koncertu “Caur trejdeviņiem gaismas lokiem...”, kas norisināsies Jelgavas Kultūras nama Mazajā zālē, dienu vēlāk sāksies un līdz pat svētku kulminācijai turpināsies latviešu filmu seansi ar jaunajām, simtgadei veltītajām filmām - “Tēvs nakts”, “Homo novus”, “Astoņas zvaigznes”, “Baltu ciltis”, “Mērijas ceļojums”, “Bille”.

Pieminot brīvības cīņas un godinot drosmīgos cīnītājus, kas atdeva savas dzīvības par mūsu tēvzemes neatkarību, tūkstošiem jelgavnieku 11. novembrī dosies lāpu gājienā no O.Kalpaka ielas līdz piemineklim “Jelgavas atbrīvotājiem” Stacijas parkā, kur pēc gājiena izskanēs Lāčplēša dienai veltīts koncerts. Programmā piedalās: solisti Līga Rīdere, Ģirts Alsters un koris “Balti”. Svētku koncerta norisei sekot līdzi varēs arī tiešsaistē “LMT straumē”.

Foto: Publicitātes foto

Valsts 100. neatkarības gadadienas svinības 18. novembrī Jelgavā sāksies pulksten 12 ar zvanu skaņām Latvijai Jelgavas baznīcās, kam sekos ziedu nolikšana pie Latvijas pirmā prezidenta Jāņa Čakstes pieminekļa. Tāpat no pulksten 12 Hercoga Jēkaba laukumā līdz pat vēlam vakaram svētku koncertā uzstāsies grupas “Pilnmēness”, “Credo” un citi mākslinieki.

Savukārt pulksten 16.30 Zemgales Olimpiskajā centrā norisināsies svētku lielkoncerts “Mēs esam Latvija!”, kurā vairāk nekā 600 dalībnieku aicina uz kopīgu svinēšanu.

No pulksten 17 atdzīvosies Jelgavas Svētās Trīsvienības baznīcas tornis. Uz ēkas sienas būs vērojama īpaši svētkiem veidots 3D grafikas, skaņas un gaismas simbiozes multimediāls svētku uzvedums “Pilsētas dziesma”. Projekcija darbosies ik pēc 5 minūtēm, un to aplūkot varēs līdz pulksten 22. Tāpat no pulksten 17 Hercoga Jēkaba laukuma zaļajā zonā jelgavnieki iedegs ugunszīmes.

Vakara kulminācija - svētku uguņošana pulksten 20 no Lielupes promenādes.

Lielo simtgades programmu Jelgavas Kultūras namā 21. novembrī pulksten 19 noslēgs koncerts “...manai, tavai un mūsu brīvībai...”. Svētku sajūtu uzburs Jelgavas kamerorķestris un solisti Ē. Kiršfelds, I. Āboliņa, B. Zviedre. Par koncerta vadīšanu rūpēsies L. Jakovļeva un diriģents A.Meri.

Valsts svētku pasākumu programma un informācija par satiksmes ierobežojumiem svētku laikā šeit.

Informācija sagatavota Jelgavas pilsētas pašvaldības Sabiedrisko attiecību pārvaldē.

CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu