Latvijā novembrī bijusi augstāka gada inflācija nekā ES un eirozonā vidēji

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX

​Latvijā šā gada novembrī bijusi augstāka gada inflācija nekā Eiropas Savienībā (ES) un eirozonā vidēji, liecina pirmdien publiskotie ES statistikas biroja "Eurostat" dati.

Gada inflācija Latvijā novembrī bijusi 2,9%. Augstāka inflācija nekā Latvijā novembrī bijusi Rumānijā, Ungārijā un Igaunijā (visās valstīs 3,2%), kā arī Bulgārijā (3%), bet Beļģijā, tāpat kā Latvijā inflācija veidojusi 2,9%.

Šā gada novembrī salīdzinājumā ar 2017.gada novembri inflācija reģistrēta visās ES dalībvalstīs. Pēc Latvijas straujākais patēriņa cenu kāpums gada laikā bijis Luksemburgā (2,6%), Lielbritānijā un Lietuvā (abās valstīs 2,4%), Austrijā (2,3%), kā arī Francijā un Vācijā (abās valstīs 2,2%).

ES vidēji inflācija novembrī bijusi 2%, bet eirozonā veidojusi 1,9%.

Vienlaikus salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi - oktobri - patēriņa cenas ES samazinājās par 0,1%, bet eirozonā - par 0,2%.

Tostarp gan Latvijā, gan Lietuvā salīdzinājumā ar oktobri patēriņa cenas sarukušas par 0,2%, bet Igaunijā cenas samazinājušās par 0,8%.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu