Par teju 14% palielināta maksa par atkritumu izvešanu Olaines novadā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ivars Soikāns/LETA

Šodien Olaines novadā stājies spēkā vienotais sadzīves atkritumu apsaimniekošanas pakalpojuma tarifs, paredzot gandrīz 14% sadārdzinājumu, informēja AS "Olaines ūdens un siltums" sabiedrisko attiecību speciāliste Ineta Valdmane.

Līdz šim maksa par atkritumu izvešanu bijusi 12,37 eiro par kubikmetru, neskaitot pievienotās vērtības nodokli (PVN), bet no 2019.gada tā ir 14,04 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN).

Valdmane tarifa pieaugumu skaidroja ar jauniem atkritumu poligona "Getliņi" apsaimniekotāja SIA "Getliņi EKO" sadzīves atkritumu apglabāšanas pakalpojuma tarifiem. Tarifs attieksies uz tiem komersantiem un individuālajiem atkritumu piegādātājiem, kas nodod nešķirotus sadzīves atkritumus apglabāšanai poligonā "Getliņi" - Rīgas un Pierīgas atkritumu apsaimniekošanas reģionu.

Olaines novadā sadzīves atkritumu apsaimniekošanu īsteno pašvaldības uzņēmums "Olaines ūdens un siltums". Ikvienai mājsaimniecībai un juridiskai personai ir jābūt noslēgtam līgumam par atkritumu apsaimniekošanu, atgādināja uzņēmuma pārstāve.

Tāpat uzņēmumā uzsvēra atkritumu šķirošanas nozīmīgumu, jo, šķirojot atkritumus, samazinās maksa par kopējiem sadzīves atkritumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu