Pērn palēninājusies Vācijas ekonomikas izaugsme

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Vācijas ekonomika pērn pieaugusi par 1,5%, tādējādi reģistrēts mazāks kāpums nekā 2017.gadā, otrdien ziņo valsts statistikas birojs.

Vācijas iekšzemes kopprodukts (IKP) 2017.gadā palielinājās par 2,2%, līdz ar to tika reģistrēta identiska izaugsme kā 2016.gadā.

Statistikas birojs norāda, ka, neskatoties uz pieauguma tempa palēnināšanos, valsts ekonomikā bijusi izaugsme devīto gadu pēc kārtas.

Ekonomikas izaugsmi pagājušajā gadā galvenokārt veicinājis iedzīvotāju patēriņa izdevumu un investīciju kāpums.

Vienlaikus statistikas birojs vēsta, ka Vācijas ekonomika pērnā gada ceturtajā ceturksnī, visticamāk, spējusi atgūties, izvairoties no nokļūšanas recesijas periodā.

Oficiāli ekonomikas dati par ceturto ceturksni tiks publiskoti nākamajā mēnesī.

Vācijas ekonomika salīdzinājumā ar iepriekšējiem trīs mēnešiem pērn trešajā ceturksnī samazinājās par 0,2%, līdz ar to tika reģistrēts straujākais kritums kopš 2013.gada pirmajiem trīs mēnešiem.

Kritumu galvenokārt veicināja problēmas autoražošanas nozarē un zemais ūdens līmenis Reinas upē, kas apgrūtinājis piegādes svarīgākajām nozarēm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu