10 populārākās slēpošanas vietas Rīgā un Rīgas apkārtnē 2019. gadā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: shutterstock.com

Lai gan Latvijas ziemas ir garas, īsteni sniegotu dienu bieži vien pietrūkst. Ko darīt, ja aiz loga beidzot parādījusies slēpošanai ideāla diena, taču nav laika doties garākā braucienā uz trasi ārpus Rīgas? Aizdevējs Ondo.lv ir apkopojis 10 populārākās slēpošanas vietas Rīgā un Rīgas apkārtnē 2019. Kuru no tām apmeklēsi tu?

1. Uzvaras parka slēpošanas trase

Trase atrodas Uzvaras bulvārī 15, Rīgā. Šeit varēsi gan nodarboties ar distanču slēpošanu, gan slidot 20 x 40 m lielā slidotavā. Nepieciešamības gadījumā iespējams noīrēt slēpošanas inventāru.

2. Slēpošanas trase Purvciemā

Rīgas sporta un atpūtas parka Purvciema trase, kas atrodas Lielvārdes ielā 141, savus apmeklētājus priecē ar 800 m garu apli slēpošanas prieku baudīšanai. Nomai pieejams inventārs.

3. Slēpošanas trase Lucavsalā

Tāpat kā Uzvaras parka un Purvciema slēpošanas trases, arī Lucavsalā esošajā parkā varēsi sajust īstas ziemas noskaņas un aizrautīgai slēpošanai ar līdzi paņemtu vai uz vietas noīrētu inventāru.

4. Biķernieku trase

Tumsā izgaismota, ik dienas izlīdzināta un plata, Biķernieku trase ir vieta, kur netraucēti sportot var gan pieredzējuši slēpotāji, gan ģimenes, gan entuziastiski iesācēji. Pieejami divi – 4,9 km un 2,3 km gari apļi. Nodrošināta arī slēpju noma.

Atrašanās vieta – Sergeja Eizenšteina iela 4, Rīga.

5. Riekstukalns

Pusstundas brauciena attālumā no Rīgas, Baldones novadā atrodas viens no Baltijas valstīs lielākajiem atpūtas kompleksiem – Riekstukalns.

Ja Tev tuva kalnu slēpošana, šeit varēsi izklaidēties kādā no vairāk nekā desmit pieejamajām dažādas grūtības pakāpes slēpošanas trasēm. Ir padomāts arī par tiem, kam tuvs snovbords – Riekstukalnā atrodas speciāli tam atvēlēts parks.

Foto: Pixabay.com / azulesnet

6. Rāmkalni

Nepilnas stundas attālumā no Rīgas, Inčukalna novadā atrodas slēpošanas trase Rāmkalni.

Rāmkalnos pieejami divi 200 m gari nobraucieni. Viens – sportošanai, otrs – atpūtai kopā ar ģimeni vai draugiem. Apmeklētāju ērtībām nodrošināti arī pacēlāji un inventāra noma.

Prombraucot noteikti ir vērts iegriezties arī Rāmkalnu gardumu veikaliņā.

7. Siguldas pilsētas trase

Tikai 52 km no Rīgas, Siguldā, Peldu ielā 1 atrodas Siguldas pilsētas trase – viena no lielākajām trasēm Latvijā. Tā ir ideāli piemērota ainaviskai kalnu slēpošanai, kā arī snovbordam. Gan individuāli, gan kopā ar instruktoru.

Pieejamas divas trases – lielā (350 m) un mazā (200 m), kā arī inventāra noma.

8. Fischer slēpošanas centrs

Ja meklē, kur nodarboties ar distanču slēpošanu netālu no Rīgas, iegriezies Siguldas Fischer slēpošanas centrā. Tur atradīsi 1,25 km garu, apgaismotu slēpošanas trasi, kas, pateicoties zem seguma iebūvētajai saldēšanas sistēmai, ļauj slēpot arī mainīgos laikapstākļos.

Ir iespēja iznomāt inventāru, kā arī izmantot dušas un saunu.

Adrese – Puķu iela 4, Sigulda.

Foto: shutterstock.com

9. Atpūtas komplekss „Kaķītis”

Siguldā, Senču ielā 1 atrodas arī atpūtas komplekss „Kaķītis”. Šajā kompleksā savu slēpošanas kāri vari apmierināt, izmantojot divas apgaismotas trases:

  • lielo Kaķīškalna trasi. Garums – 320 m, augstuma starpība – 80 m;
  • mazo Kaķīškalna trasi. Garums – 100 m, augstuma starpība – 10 m.

Turpat vari arī noīrēt sporta inventāru, kā arī pieteikties apmācībām instruktoru vadībā.

10. Reiņa trase

Apmēram stundas braucienā no Rīgas, Krimuldas novada „Kalnzaķos” atrodas Reiņa trase – laba vieta ziemas prieku baudīšanai gan profesionāliem sportistiem, gan vienkārši entuziastiem.

Reiņa trasē atradīsi piecas apgaismotas dažādas grūtības pakāpes slēpošanas un kameršļūkšanas trases, ar visu nepieciešamo aprīkotu snovborda parku, kā arī speciālus parkus bērniem un junioriem.

Apmeklē populārākās slēpošanas vietas Rīgā un Rīgas apkārtnē 2019, un izbaudi ziemu visā tās krāšņumā! Pozitīvas emocijas Tev novēl Ondo.lv ātrais kredīts!

CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu