Laikraksts: "Facebook" gatavojas maksāt piecus miljardus dolāru lielu soda naudu (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

ASV Federālā tirdzniecības komisija varētu noteikt sociālajam tīklam “Facebook” sodu pat piecu miljardu dolāru apmērā. Kā vēsta “The New York Times”, sociālais tīkls sodu varētu saņemt par konfidencialitātes pārkāpumiem.

Lai arī sods vēl nav noteikts, “Facebook” jau gatavojas to maksāt. Par to liecina jaunākās atskaites par finansiālajiem rādītājiem, kurās pie izdevumiem ierēķināta summa piecu miljardu dolāru apmērā. Kā izdevumu mērķis norādīts “Federālās tirdzniecības komisijas veiktā izmeklēšana”.

Tiek norādīts, ka “Facebook” un tirgus regulators vairāku mēnešu ilgumā veikuši pārrunas par iespējamo soda naudas apmēru. Jāatgādina, ka “Facebook” tiek apsūdzēta daudzos pārkāpumos saistībā ar lietotāju privātās dzīves un personas datu neaizskaramību.

Pirmās apsūdzības pret sociālo tīklu tika izvirzītas 2011. gadā, kad uzņēmums solīja veikt dažādus pasākumus, lai nodrošinātu lietotāju datu aizsardzību. Tomēr, kā pierādījusi izmeklēšana, pēc 2011. gada konstatēti vēl vairāki citi pārkāpumi, kas saistīti ar privātuma aizsardzību.

2018. gadā visā pasaulē “Facebook” tika kritizēta par vairāku desmitu miljonu lietotāju datu nodošanu trešajām personām, to vidū arī “Cambridge Analytica”.

Pērn aprīlī un maijā “Facebook” dibinātājs un vadītājs Marks Zakerbergs ASV Kongresā un Eiropas Parlamentā atzina kļūdas, ko kompānija pieļāvusi, un lūdza piedošanu par  lietotāju datu masveida noplūdi.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu