Lidostas "Rīga" vadītāja: Lidosta spēj saglabāt zemus tarifus sabalansēto ieņēmumu dēļ

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Paula Čurkste/LETA

Starptautiskā lidosta "Rīga" spēj saglabāt zemus tarifus sabalansēto aviācijas un neaviācijas ieņēmumu dēļ, ceturtdien "Rīgas aviācijas forumā 2019" sacīja lidostas valdes priekšsēdētāja Ilona Līce.

Viņa informēja, ka 2018.gadā lidostas ieņēmumos aviācijas pakalpojumi nodrošināja 57%, bet neaviācijas pakalpojumi - 43%.

Vienlaikus Līce piebilda, ka, ņemot vērā lidostas "Rīga" apmērus, tās neaviācijas pakalpojumu ieņēmumi ir ļoti lieli.

Prezentācijā lidostas "Rīga" vadītāja stāstīja, ka lidosta apkalpo vairāk nekā septiņus miljonus pasažieru gadā, no kuriem 28% lido tranzītā un transfērā. Tādējādi aizvadītajos gados lidosta "Rīga" augusi straujāk nekā Eiropas aviācijas nozare, turklāt lidosta spējusi nodrošināt augstākas kvalitātes servisu nekā vidēji Eiropas Savienībā (ES).

Pēc Līces teiktā, lidostas "Rīga" veiksmes pamatā ir lielās investīcijas un pakalpojumu sabalansētība, turklāt lidostā vienlīdz svarīga ir gan pasažieru, gan kravu apkalpošana, gan biznesa aviācija, gan arī gaisa kuģu apkope. Tostarp izaugsmi kravu segmentā nosaka izdevīgais ģeogrāfiskais stāvoklis, jo lidosta "Rīga" var piedāvāt dažādus multimodālus kravu pārvadājumu veidus.

Viņa informēja, ka pēdējos 10 gados lidosta attīstībā ir investējusi 250 miljonus eiro, turklāt nākamajos piecos gados tiks realizēti vēl seši vērienīgi projekti, kuros tiks ieguldīti vairāk nekā 225 miljoni eiro. Tostarp plānots būvēt otro ātro nobrauktuvi pie lidostas, kuru pabeigs 2021.gadā, jaunu termināli, kuru plānots pabeigt 2023.gadā, kā arī dzelzceļa līnijas "Rail Baltica" staciju, kuru paredzēts pabeigt 2025.gadā.

Lidostas "Rīga" nākotnes attīstības vīzija paredz līdz 2025.gadam kļūt pat Ziemeļeiropas aviācijas mezglu ar 10 miljoniem apkalpotu pasažieru gadā, sacīja Līce.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka 2018.gadā lidostā "Rīga" apkalpoja kopumā 7,056 miljonus pasažieru, kas ir par 15,7% vairāk nekā 2017.gadā, kā arī lidostā apkalpoja 83 468 lidojumus un pārkrāva 28 256 tonnas kravu.

Starptautiskā lidosta "Rīga" ir lielākais aviosatiksmes mezgls Baltijas valstīs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu