Medijs: Baltkrievija aktīvi meklē iespējas, lai iegādātos jēlnaftu no ASV (2)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Baltkrievijas varasiestādes vēlas iegādāties ASV jēlnaftu savām naftas pārstrādes rūpnīcām un diversificēt to piegādes. Pašlaik faktiski viss jēlnaftas apjoms Baltkrievijā nonāk no Krievijas, vēsta “Radio Svoboda”.

Minska par iespēju iegādāties amerikāņu naftu aktīvi sāka interesēties pēc tam, kad Maskava sāka aktīvi uzstāt uz abu valstu savienības nostiprināšanu.

Pēc “Radio Svoboda” rīcībā esošās informācijas, Baltkrievijas valsts naftas kompānija, kas ir saistīta ar naftas pārstrādes koncernu “Belneftehim”, pieņēmusi darbā lobistu Deividu Dženkarelli, kura uzdevums būs izpētīt, vai ASV valdība varētu atcelt daļu pret Baltkrieviju noteiktās sankcijas, kas ļautu kaimiņvalstij iepirkt amerikāņu naftu.

Dženkarelli pienākumos ir arī sniegt palīdzību Baltkrievijas naftas kompānijai, lai tā iegūtu speciālu licenci no ASV Finanšu ministrijas, kas ļautu ASV un Baltkrievijai veikt tirgošanos ar jēlnaftu. ASV un Baltkrievijas valdību pārstāvji nav komentējuši šo situāciju.

Iepriekš vēstīts, ka aprīļa vidū Baltkrievijas naftas pārstrādes uzņēmums “Belneftehim” paziņoja par to, ka ir ievērojami kritusies no Krievijas ienākošās jēlnaftas kvalitāte, tieši tādēļ tika apturēts Mozirskas naftas pārstrādes rūpnīcas darbs un apturēts naftas produktu eksports uz Ukrainu, Poliju un Baltijas valstīm.

Tiek norādīts, ka piesārņotā jēlnafta cauruļvadā "Družba" nonāca vismaz piecu tonnu apmērā.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu