OIK izvērtēšanas parlamentārās izmeklēšanas sēde pārcelta uz septembri

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova / LETA

Saeimas parlamentārās izmeklēšanas komisijas par elektroenerģijas obligātā iepirkuma komponentes (OIK) sistēmas izvērtēšanai sēde pārcelta uz 2019.gada septembri, aģentūru LETA informēja komisijas pārstāve Ilze Vanaga.

Šāds lēmums pieņemts, jo Ekonomikas ministrija (EM) lūgusi pagarināt termiņu atbilžu sniegšanai par komisijas prasīto informāciju.

Līdz ar to iepriekš 30.augustā plānotā komisijas sēde nenotiks. Par nākamās sanāksme laiku un vietu informācija tiks izziņota atsevišķi, pavēstīja Vanaga.

Kā ziņots, parlamentārā izmeklēšanas komisija EM pieprasījusi papildus informāciju par pieņemtajiem lēmumiem attiecībā uz OIK, iepriekš norādīja komisijas vadītāja Ieva Krapāne (KPV LV).

Komisija iepriekš bija saņēmusi uz 3200 lapām EM sniegtās atbildes par izsniegtajām OIK licencēm un amatpersonām, kuras pieņēmušas attiecīgus lēmumus. Krapānes vērtējumā dažas EM atbildes ir labas, bet dažas ir virspusējas, par kurām komisija lūgusi ministriju sniegt papildus informāciju.

Izmeklēšanas komisijas loceklis, deputāts Viktors Valainis (ZZS) iepriekš pauda, ka EM sākotnēji sniegtās atbildes neļaus komisijai izpildīt Saeimas doto uzdevumu sniegt atbildes par atbildīgajiem OIK "afērā". Savukārt komisijas loceklis, deputāts Sandis Riekstiņš (JKP) ministrijas iesniegtās atbildes salīdzināja ar "ūdens liešanu", kas apgrūtina komisijas darbu.

Komisija iepriekš vērsusies pie Ministru prezidenta, ekonomikas ministra un iekšlietu ministra ar lūgumu sniegt skaidrojumus un informāciju par būtiskiem ar OIK sistēmas izveidi saistītiem jautājumiem. Pēc komisijas lūguma Ģenerālprokurora deleģējusi pārstāvjus, lai komisijai nepieciešamības gadījumā būtu iespējams nodrošinātu ātrāku sadarbību ar tiesībsargājošām institūcijām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu