Vēstniece: Latvijai ir jāizmanto iespējas, ko piedāvā attiecību stiprināšana ar Ķīnu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Makare / LETA

Latvijai ir jāizmanto iespējas, ko piedāvā attiecību stiprināšana ar Ķīnu, aģentūrai LETA pastāstīja jaunā Latvijas vēstniece Ķīnā Maija Manika.

Manika pavēstīja, ka Latvijas politiskās attiecības ar Ķīnu ir labas un dinamiskas. Viņa atgādināja, ka 2018.gadā notika abu valstu amatpersonu tikšanās, kas devis sākuma punktu, lai īstenotu Latvijas intereses Ķīnā.

"Latvijas intereses sadarbībā ar Ķīnu ir saistītas ar tranzīta kravu piesaisti, tūrisma attīstību, pārtikas un medikamentu sertifikāciju, kā arī Ķīnas investīcijām augsto tehnoloģiju jomā," sacīja Manika.

Atbildot uz jautājumu, kādi ir aktuālākie izaicinājumi abu valstu attiecībās, Manika sacīja, ka viens no aspektiem ir importa apjoms no Ķīnas, kas pārsniedz Latvijas eksportu. Tāpat viņa norādīja, ka aizvadīto gadu laikā ir izdevies ievērojami uzlabot Latvijas tirdzniecības bilanci ar Ķīnu.

"Kopš 2010.gada eksporta un importa attiecība ir mainījusies no viens pret deviņi uz viens pret trīs. Tomēr vēl daudz darāmā, lai palielinātu augstas pievienotās vērtības preču eksportu uz Ķīnu," teica Manika.

Tāpat Manika pavēstīja, ka Latvija Ķīnas investīciju piesaistē priekšroku dod ieguldījumos augsto tehnoloģiju jomā, vienlaikus izvērtējot iespējamos drošības riskus.

Šodien Rīgas pilī Valsts prezidents Egils Levits pasniegs akreditācijas vēstules jaunajai Latvijas vēstniecei Ķīnā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu