Informatīvā kampaņā iedzīvotājiem un uzņēmējiem skaidros ekonomisko noziegumu sekas

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens / LETA

Izglītojoši informatīvajā kampaņā "Zini naudas li(ī)kumus!" iedzīvotājiem un uzņēmējiem skaidros, kāpēc būtiski ievērot godīgu finanšu praksi biznesā, kā sevi pasargāt no ekonomiskajiem noziegumiem un to sankcijām, ceturtdien informatīvās kampaņas "Zini naudas li(ī)kumus!" atklāšanā sacīja Finanšu izlūkošanas dienests priekšniece Ilze Znotiņa.

Viņa uzsvēra, ka pa spīti tam, ka valsts cenšas uzlabot likumisko ietvaru, vēl joprojām ir daudz pretestības, kas veicina ekonomiskos noziegumus. 

Znotiņa atzīmēja, ka kampaņā uzņēmējiem un iedzīvotājiem skaidros, kādas ir izplatītākās krāpšanas shēmas un kā no tām izvairīties. "Cilvēkiem ir jāveicina kritiskā domāšana, tāpēc kampaņā vērsīsim uzmanību un skaidrosim, kā palīdzēt iedzīvotājam un uzņēmējam nekļūt par ļaunprātīgas rīcības upuriem, neapzinātiem līdziniekiem," viņa sacīja.

Kampaņā izstrādāta digitālā spēle, kurā interesenti var iejusties dažādās lomās, lai pārbaudītu zināšanas par noziedzīgiem finanšu darījumiem un godīgu praksi. Spēlē "www.naudaslikumi.lv" ir trīs lomas - "naudas mūlis", "lupatu lelle" un "rietumu aģents". "Pamatu pamats šai spēlei ir aicināt cilvēkus stiprināt kritisko domāšanu un apdomāt, kāpēc ir svarīgi būt godīgiem. Katram spēles lomas dalībniekam esam sagatavojuši video, lai uzsvēru, kādas ir sankcijas, ja iesaisties nelikumīgos finanšu darījumos," sacīja Znotiņa.

LETA jau ziņoja, ka Finanšu izlūkošanas dienesta informatīvā kampaņa "Zini naudas li(ī)kumus!" veidota ar mērķi informēt uzņēmējus un sabiedrību par izvairīšanos no iesaistīšanās finanšu un ekonomiskajos noziegumos un korektu rīcību dažādās situācijās.

Kampaņu organizē Finanšu izlūkošanas dienests kopā ar partneriem - Latvijas Darba devēju konfederāciju un Latvijas Biznesa savienību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu