Kariņš izceļ "panākumus finanšu sektora kapitālajā remontā" (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš Foto: Edijs Pālens/LETA

Ceturtdienas vakarā Saeimā atskaitoties par valdības paveikto, Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) izcēla "panākumus finanšu sektora kapitālajā remontā", pēc kura pirmās fāzes noslēgšanās viņš sagaida, ka komercbankas atsāks pilnvērtīgu darbu, tajā skaitā kreditējot tautsaimniecību.

Ceturtdien ziņojumā Saeimai premjers pauda, ka līdz ar pārmaiņām komercbankas nebaidīsies atvērt kontus iedzīvotājiem.

Kariņš akcentēja, ka finanšu sektorā ir noslēgusies "kapitālā remonta" pirmā fāze, tajā skaitā, pieņemot virkni likumu uzlabojumu, nostiprinot Finanšu un kapitāla tirgus komisijas pārvaldību, kas ļautu finanšu sektoru padarīt stiprāku.

Premjers norādīja, ka Saeimai vēl ir jāapstiprina otrs FKTK vadītājas vietnieks un jauns Latvijas Bankas prezidents.

Lai Latvija soli pa solim virzītos uz Ziemeļvalstu labklājības līmeni, pēc premjera vārdiem, nepieciešams turpināt darbu pie reformu veikšanas vai atbalsta sniegšanas izglītības, veselības, drošības un citās jomās. Kariņš uzsvēra, ka šodien pieņemtais 2020.gada budžetu nodrošināšot naudas un algu pieaugumu visos sektoros, tajā skaitā pateicoties gaidāmajai ekonomiskajai attīstībai.

Premjers atgādināja par koalīcijā izvirzītajām prioritātēm, no kurām vairākās jau esot sasniegts nozīmīgs progress - finanšu sektora sakārtošana, tiesiskuma nostiprināšana valstī, administratīvi teritoriālās reformas īstenošana, reformas veikšana veselības aprūpes un izglītības jomās, kā arī drošības sistēmas stiprināšana.

Kariņš uzsvēra, ka emociju piepildītā laikmetā esot svarīgi saklausīt līdzcilvēkus. "Cilvēku sāpes ir īstas, un mums ir jāieklausās cilvēkos, viņu sāpēs. Arī opozīcijā," teica Kariņš, kura valdība bieži saņēmusi kritiku tieši par neieklausīšanos, piemēram, šādu kritiku izteikuši gan opozīcijas politiķi, gan mediķi. Kariņš piebilda, ka būtu vēlams, lai arī opozīcija pret koalīciju izturētos ar cieņu, jo savstarpējie apvainojumi neesot produktīvi.

Kā ziņots, Saeima šodien galīgajā lasījumā pieņēma 2020.gada valsts budžetu, nākamgad plānojot tērēt līdz šim lielāko naudas summu - 10,001 miljardu eiro.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu