VARAM kritizē Ķekavas novada budžeta pieņemšanu naktī (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ķekavas novada domes priekšsēdētāja Viktorija Baire
Ķekavas novada domes priekšsēdētāja Viktorija Baire Foto: Edijs Pālens/LETA

Šajās nedēļās vairākums Latvijas pašvaldību pieņem jaunos budžetus. Taču reti kur budžeta pieņemšana raisījusi tādas kaislības kā Ķekavā, kas šogad plānotos 46 miljonus eiro sadalīja lielā steigā un tumsas aizsegā, vēsta Panorāma.

Lēmums sasaukt ārkārtas sēdi tika pieņemts pussešos vakarā, kad pašvaldības darbalaiks jau bija beidzies. Bet pati sēde sākās tikai pirms deviņiem vakarā un ilga gandrīz līdz pieciem rītā.

Domes priekšsēdētāja skaidroja, ka pirms budžeta sēdes visi jautājumi jau bija izrunāti domes komitejās. Tādēļ ārkārtas sēde pievakarē sasaukta ar cerību, ka tā būs tikai īsa formalitāte.  

"Diemžēl šajā domes sēdē vakarā pēkšņi izrādījās, ka var jautāt tieši tos pašus jautājumus, kas jau bija apvienotajā komitejā. Turklāt parādījās priekšlikumi, kas bija pretrunā ar domes iepriekš pieņemtajiem lēmumiem," stāstīja domes priekšsēdētāja Viktorija Baire. Viņa uzskata, ka sēde apzināti tika vilkta garumā.

Turpretim opozīcijas deputāti uzskata, ka domes vadība apzināti sasteigusi budžeta pieņemšanu, lai izvairītos no neērtu jautājumu apspriešanas.  

Par tik savdabīgu darba organizēšanu Ķekavas pašvaldības naksnīgās "pūces" kritizējis arī reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce ("Attīstība/Par").

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu