Rīdziniekus aicina noslēgt jaunos atkritumu līgumus elektroniski

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Ņemot vērā valstī izsludināto ārkārtējo situāciju koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 dēļ, Rīgas pilsētas pašvaldība aicina rīdziniekus jaunos atkritumu līgumus noslēgt elektroniskā veidā, norādīja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļā.

Pašvaldībā norādīja, ka atkritumu apsaimniekošanas uzņēmumi pārtraukuši klientu apkalpošanu klātienē, tāpēc, lai noslēgtu jaunos atkritumu apsaimniekošanas līgumus, iedzīvotāji aicināti ar uzņēmumiem sazināties zvanot pa telefonu, elektroniskā veidā vai pa pastu.

Uzņēmums "Clean R" aicina klientus Rīgā, kuriem šobrīd ir jāpārslēdz līgumi par atkritumu apsaimniekošanas pakalpojumiem, darīt to elektroniski vai telefoniski, izmantot izdrukātas līguma kopijas un atsūtīt tās pa pastu, vai arī izmantot apmaksātas atpakaļ sūtāmas līguma formas, kas tiks nosūtītas visiem privātmāju iedzīvotājiem Rīgā "Clean R" apkalpošanas zonā jau šīs nedēļas laikā.

Iedzīvotāji un uzņēmumi pakalpojumus, informāciju var saņemt telefoniski, zvanot uz 67111001, kā arī elektroniski mājas lapā "cleanr.lv", sadaļā e-pakalpojumi un rakstot uz kc@cleanr.lv. Par aktuālo informāciju par "Clean R" pakalpojumu pieejamību informēs savā mājaslapā, kā arī sociālajos tīklos.

Uzņēmums "Eco Baltia vide" informē, ka līgumu noslēgšanu var veikt mājaslapā "ecobaltiavide.lv/visi-pakalpojumi/" sadaļā "Klientiem", izvēloties "Līguma noslēgšana". Līguma noslēgšanu var pieteikt arī rakstot uz e-pastu info@ecobaltiavide.lv.

Pieteikt pakalpojumus un saņemt atbildes uz saviem jautājumiem iedzīvotāji aicināti mājaslapā, vai sazinoties ar klientu centru pa tālruni 8717 un e-pastu info@ecobaltiavide.lv. Zvanu centra darba laiks ir no plkst.9 līdz 17 katru darba dienu.

Uzņēmums "Lautus Vide" informē, ka iedzīvotāji un uzņēmumi pakalpojumus, informāciju var saņemt telefoniski, zvanot uz 60000011, kā arī elektroniski mājas lapā "lautusvide.lv" Tāpat mājaslapā var aizpildīt apsaimniekošanas līguma pieteikumu.

Kā ziņots, no 20.maija Rīgā būs jauna atkritumu apsaimniekošanas kārtība, un turpmāk pilsēta būs sadalīta četrās zonās, kurās pakalpojumus nodrošinās uzņēmumi SIA "Clean R", SIA "Eco Baltia vide" un pilnsabiedrība "Lautus vide".

Jaunie līgumi par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu līdz 19.maijam būs jānoslēdz visu nekustamo īpašumu īpašniekiem, pilnvarotajām personām, pārvaldniekiem un apsaimniekotājiem, kā arī valsts un pašvaldību iestādēm. Līgumus par atkritumu apsaimniekošanu daudzdzīvokļu namos slēgs māju apsaimniekotāji.

Uzņēmums "Clean R" nodrošinās sadzīves atkritumu apsaimniekošanas pakalpojumu 1.zonā un 2.zonā - Centra rajona un Latgales priekšpilsētas administratīvajā teritorijā, kā arī Kurzemes rajona administratīvajā teritorijā.

Uzņēmums "Eco Baltia vide" šos pakalpojumus sniegs 4.zonā - Vidzemes priekšpilsētas un Ziemeļu rajona administratīvajā teritorijā, savukārt personu apvienība "Lautus" un "Pilsētvides serviss" apsaimniekos 3.zonu - Zemgales priekšpilsētas administratīvajā teritoriju.

Saskaņā ar noslēgtajiem līgumiem, maksa par sadzīves nešķiroto atkritumu apsaimniekošanu 1.zonā būs 16,14 eiro ar pievienotās vērtības nodokli (PVN) par kubikmetru, 2.zonā - 16,43 eiro ar PVN, 3.zonā 12,12 eiro ar PVN, bet 4.zonā - 16,53 eiro ar PVN par kubikmetru.

Lai noskaidrotu savu atkritumu apsaimniekošanas zonu un pakalpojuma sniedzēju, pašvaldība aicina apmeklēt Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta mājaslapu vai sazināties ar zvanu centru pa tālruni 67 47 47 00. Departamenta mājaslapā ir atrodama informācija gan par zonu sadalījumu, gan jauno apsaimniekotāju kontaktinformācija.

Zvanīt var darba laikā, pirmdienās no plkst.8.30 līdz 18, otrdienās, trešdienās un ceturtdienās no plkst.8.30 līdz 17 un piektdienās no plkst.8.30 līdz 16. Tāpat jautājumus var uzdot, rakstot tos uz e-pasta adresi "atkritumi@riga.lv".

Līgumu slēgšanu ar savas zonas atkritumu apsaimniekotāju iespējama gan elektroniski, izmantojot e-pakalpojumus, gan klātienē uzņēmumu klientu apkalpošanas centros.

Slēdzot līgumus, iedzīvotājiem būs iespēja izvēlēties sev piemērotāko atkritumu konteineru un nepieciešamo izvešanas biežumu, nodrošinot regulāru atkritumu izvešanu, ņemot vērā īpašumā radīto atkritumu daudzumu.

No pakalpojuma sākšanas brīža visi atkritumu apsaimniekotāji nodrošinās arī bioloģiski noārdāmo atkritumu dalīto vākšanu par atsevišķu maksu, kas ir zemāka nekā nešķiroto sadzīves atkritumu apsaimniekošanai.

1.zonā šis tarifs bus 9,36 eiro ar PVN par kubikmetru, 2.zonā - 9,68 eiro ar PVN, 3.zonā - 7,26 eiro ar PVN, bet 4.zonā - 12,57 eiro ar PVN par kubikmetru.

Starp Rīgas pašvaldību un atkritumu apsaimniekotājiem noslēgtie līgumi paredz, ka divu gadu laikā Rīgā tiks izveidoti aptuveni 1050 dalīti vākto jeb šķiroto atkritumu savākšanas punkti, kā arī Rīgas pašvaldība tuvāko gadu laikā izveidos vismaz astoņus šķiroto atkritumu pieņemšanas laukumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu