Jelgavā slēgs vairākus autobusu maršrutus

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Lūka / LETA

Ārkārtējās situācijas laikā, no 21.marta līdz 14.aprīlim, Jelgavā tiks slēgti vairāki autobusu maršruti, aģentūra LETA uzzināja pilsētas pašvaldībā.

Līdz ar valstī noteikto ārkārtējo situāciju pēdējo dienu laikā gan Jelgavas sabiedriskajā transportā, gan arī reģionālo maršrutu autobusos pārvadāto pasažieru skaits ir būtiski samazinājies. SIA "Jelgavas autobusu parks" informēja, ka pilsētas autobusos pasažieru ir uz pusi mazāk, bet reģionālās nozīmes autobusos par 40%.  

Līdz ar to "Jelgavas autobusu parks" slēgs pilsētas sabiedriskā transporta 6., 9., 14., 16. un 18. maršrutu. Šie maršruti slēgti, jo paralēli tiem kursē citu maršrutu autobusi, kas ļauj pasažieriem nokļūt viņu izvēlētajā vietā.

Ņemot vērā, ka reisu skaits tiks samazināts arī reģionālajos pārvadājumos, izmaiņas būs arī "Jelgavas autobusu parka" nodrošinātajos reģionālajos autobusu reisos.

Jau ziņots, ka saistībā ar valstī noteikto ārkārtējo situāciju Covid-19 izplatības mazināšanai pēdējo dienu laikā reģionālo maršrutu autobusos pārvadāto pasažieru skaits ir būtiski krities, tāpēc no ceturtdienas, uz ārkārtējās situācijas laiku autobusu reisu skaits tiks samazināts.

Lēmums slēgt konkrētus autobusu reisus tika pieņemts, balstoties uz pārvadātāju iesniegtajiem datiem par pārvadāto pasažieru skaitu laika periodā kopš valstī tika ieviesta ārkārtējā situācija. Atsevišķos autobusu maršrutos reisu skaits tiks samazināts pat uz pusi.

Lēmuma par vilciena reisu samazināšanu pašlaik vēl nav un aktuālie dati par vilcienos pārvadāto pasažieru skaitu vēl tiek analizēti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu