"Olainfarm" dāvinās Stradiņa slimnīcai plaušu mākslīgās ventilācijas ierīces 100 000 eiro vērtībā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: LETA

 Zāļu ražotāja AS "Olainfarm" iegādāsies četras plaušu mākslīgās ventilācijas iekārtas 100 000 eiro vērtībā, kas tiks dāvinātas Paula Stradiņa klīniskajai universitātes slimnīcai, aģentūru LETA informēja uzņēmumā. 

Tāpat "Olainfarm" bez atlīdzības nodos ārstniecības iestādei pustonnu izopropilspirtu, kas izmantojams dezinfekcijas vajadzībām un Covid-19 pandēmijas uzliesmojuma izplatības ierobežošanai. 

"Koronavīrusa izplatība ir jāierobežo un mums jābūt gataviem krīzes risinājumiem. Esam ieviesuši stingras procedūras uzņēmumā, lai novērstu Covid-19 izplatīšanos un rūpētos par darbinieku veselību un "Olainfarm" ražotās produkcijas piegāžu nepārtrauktību. Šodien ejam soli tālāk un vēlamies palīdzēt sabiedrībai, pieņemot lēmumu dāvināt plaušu mākslīgās ventilācijas ierīces, kas īpaši smagos koronavīrusa saslimšanas gadījumos ir ļoti nepieciešamas, lai glābtu cilvēku dzīvības," norāda "Olainfarm" valdes locekle Milana Beleviča. 

Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas galvenā ārste Eva Strīķe piebilst, ka slimnīcas speciālisti ir gatavi palīdzēt ikvienam cilvēkam, kuram tas būs nepieciešams un, lai arī visi kopā cer, ka šajā krīzē Latvija būs veiksmes stāsts, tomēr gatavojas arī scenārijam, kad palīdzība būs vajadzīga ļoti daudziem.

Plaušu mākslīgās ventilācijas ierīces Stradiņa slimnīcai plānots piegādāt maijā, kopskaitā tiks iegādātas četras medicīniskās ierīces "Hamilton C1", un to piegādi veiks SIA "Arbor Medical korporācija".

Savukārt "Olainfarm" meitasuzņēmums "Tonus Elast" kopš marta sākuma īsā laika posmā uzsācis sejas aizsargmasku ražošanu. Sejas maskas ir roku darbs, un kvalificējamas kā individuāls aizsardzības līdzeklis, kas kalpo kā aizsargbarjera, aizturot putekļus, sīkas daļiņas un pilienus. 

"Šādas maskas šobrīd ir deficīts. Ražošanas jaudas palielināšanas nolūkos "Tonus Elast" nodod savas tehnoloģiskās zināšanas sadarbības partneriem Latvijā, kas gatavi uzsākt masku ražošanu," informē "Olainfarm".

Jau ziņots, ka "Olainfarm" grupas ieņēmumi 2019.gadā sasniedza 137,253 miljonus eiro, kas ir palielinājums par 10% jeb 12,997 miljoniem eiro. Grupas tīrā peļņa 2019.gadā bija 27,443 miljoni eiro, kas ir vēsturiski vislielākais grupas tīrās peļņas apmērs. Peļņa palielinājās par 156% jeb 16,712 miljoniem eiro salīdzinājumā ar 2018.gadu. 

Salīdzinot ar 2018.gada rezultātiem, "Olainfarm" apgrozījums Krievijā palielinājās par 23%, Latvijā par 5%, Baltkrievijā par 10%, Centrālās Āzijas reģionā par 13%, ES valstīs par 12%, citās valstīs par 10%. 

"Olainfarm" nodarbojas ar gatavo zāļu formu, farmaceitisko preparātu un uztura bagātinātāju, kā arī ar ķīmisko vielu un aktīvo farmaceitisko ingredientu ražošanu. Kompānijas akcijas kotē "Nasdaq Riga" oficiālajā sarakstā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu