Polijas valdošās koalīcijas partija iebilst pret prezidenta vēlēšanām maijā

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Polijas valdošajā koalīcijā ietilpstošā partija "Porozumienie" ("Vienošanās") iebilst pret prezidenta vēlēšanu rīkošanu 10.maijā, ņemot vērā koronavīrusa izplatīšanās riskus, piektdien pavēstīja koalīcijas vadošās partijas "Likums un taisnīgums" (PiS) līderis ekspremjers Jaroslavs Kačiņskis.

Runājot radio, Kačiņskis sacīja, ka vēlēšanas ir jārīko un ka parlamenta apakšnams piektdien balsos par to, lai vēlēšanas tiktu sarīkotas, balsojot pa pastu.

"Porozumienie" līderis Jaroslavs Govins intervijā, kas piektdien publicēta izdevumā "Polska Times.pl", norādījis, ka ir pret vēlēšanu rīkošanu šajā laikā, tomēr uzsvēra, ka nekad nav draudējis koalīciju pamest.

"Diskusijām par vēlēšanu datumu ir jānotiek, ņemot vērā epidemioloģisko situāciju. Nav vietas nekādām politiskām spēlēm. Tas ir dzīvības un nāves jautājums," viņš uzsvēra.

Opozīcijas partijas vēlas, lai balsojums tiktu atlikts, skaidrojot, ka koronavīrusa pandēmijas dēļ tās nevar izvērst kampaņas, turklāt balsošana, pat ja tā notiek pa pastu, ir bīstama cilvēku veselībai.

"Viņš (Govins) to skaidro ar medicīniskiem apsvērumiem. Ir grūti pateikt, kāds būs lēmums," sacīja Kačiņskis.

PiS vadītajai koalīcijai parlamenta apakšnamā ir 235 no 460 vietām, un tā vairākumu zaudēs, ja koalīciju pametīs "Porozumienie".

Ceturtdien Polijā tika paziņots par 392 jauniem koronavīrusa gadījumiem, un tas līdz šim ir lielākais jaunu gadījumu skaita pieaugums dienas laikā. Kopējais koronavīrusa gadījumu skaits pieaudzis līdz 2946, miruši 57 ar Covid-19 saslimuši cilvēki.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu