"Tallink Grupp" piesaka "Tallink Hotel Riga" darbiniekus dīkstāves pabalsta saņemšanai

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Lita Krone / LETA

Igaunijas prāmju operators "Tallink Grupp" atbildīgajām iestādēm pieteicis "Tallink Hotel Riga" darbiniekus dīkstāves pabalsta saņemšanai, aģentūrai LETA pastāstīja "Tallink Grupp" komunikācijas direktore Katri Linka.

Viņa norādīja, ka patlaban "Tallink Grupp" nav pieejams precīzs no amata atbrīvojamo grupas darbinieku skaits, taču grupā lielākais no amata atbrīvojamo darbiniekus skaits gaidāms Igaunijā.

Linka piebilda, ka patlaban "Tallink Grupp" apsver darbinieku skaitu samazināt visos uzņēmuma departamentos un visos amatos.

LETA jau ziņoja, ka Tallink Grupp" trešdien, 1.aprīlī, brīdinājis Igaunijas Bezdarba apdrošināšanas fondu, ka sācis kolektīvās atlaišanas procesu viesnīcu meitasuzņēmumā "TLG Hotell", plānojot samazināt darbinieku skaitu par 130 Latvijā un Igaunijā. 

Covid-19 pandēmijas ierobežošanas pasākumu dēļ daļēji strādā tikai viena "Tallink" viesnīca - "Tallink Express" Tallinā. Trīs pārējās viesnīcas, no kurām divas atrodas Tallinā un viena Rīgā, ir slēgtas.

Pēc "Tallink" menedžmenta aplēsēm, būs nepieciešams vismaz gada līdz pusotrs gads, lai viesnīcu bizness atgūtos no krīzes.

"Šodien mēs esam situācijā, kad mums bija jārīkojas ļoti ātri, tomēr tajā pašā laikā ļoti konstruktīvi, un tālredzīgi jāizvērtē mūsu vajadzības pēc darbiniekiem nākamo sešu mēnešu līdz viena gada laikā, nezinot, ko nākamie seši mēneši līdz gads īsti nesīs," norādījis "Tallink Grupp" vadītājs Pāvo Negene.

Latvijā darbojas "TLG Hotell" meitasuzņēmums "TLG Hotell Latvija", kas pārvalda viesnīcu "Tallink Hotel Riga".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu