Rīgas dome sociālās jomas darbiniekiem par darbu krīzes apstākļos nodrošinās piemaksas līdz 60%

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Rīgas dome
Rīgas dome Foto: Ieva Lūka/LETA

Rīgas pašvaldības sociālās aprūpes iestādēs strādājošajiem par darbu Covid-19 krīzes apstākļos nodrošinās piemaksas līdz pat 60% apmērā no mēnešalgas, piektdien nolēma domes pagaidu administrācija.

Kā aģentūrai LETA skaidroja Rīgas domes Finanšu departamenta direktora pienākumu izpildītājs Uldis Rakstiņš, piemaksas darbiniekiem tiks piešķirtas par darbu paaugstināta riska un slodzes apstākļos, un tās pienāksies par darbu laikā no 1.aprīļa līdz 31.maijam.

Finansējums tiks ņemts no Rīgas domes rezerves fonda, kurā īpaši cīņai ar Covid-19 pieejami vairāk nekā 13 miljoni eiro. Pēc Rakstiņa teiktā, šis ir tikai viens no pirmajiem lēmumiem saistībā ar Covid-19 seku likvidēšanu, kuru administrācijai nāksies pieņemt tuvākā mēneša laikā.

Patlaban lēmums paredz, ka piemaksas pienāksies Rīgas domes Labklājības departamenta pakļautības iestāžu un Rīgas bāriņtiesas amatpersonām.

Darbiniekiem, kas iesaistīti Covid-19 jautājumu risināšanā un seku novēršanā tiks nodrošinātas piemaksas vidēji 20% apmērā no mēnešalgas, bet darbiniekiem, kuri strādā tiešā saskarsmē ar Covid-19 slimnieku un Covid-19 infekcijas slimības kontaktpersonu apkalpošanā, būs piemaksas līdz 60% no mēnešalgas.

Tostarp par darbu, kas saistīts ar īpašu risku, viņiem pienāksies speciālā piemaksa vēl 25% apmērā.

Lēmums paredz, ka Rīgas Sociālās aprūpes centram (SAC) "Mežciems" piemaksu izmaksai tiks piešķirti 41 063 eiro, SAC "Gaiļezers" - 62 384 eiro, SAC "Stella maris" - 43 626 eiro, bet Rīgas pašvaldības Bērnu un jauniešu centram - 91 440 eiro.

Tāpat Rīgas patversmei darbiniekiem piemaksu izmaksai piešķirs 24 703 eiro, Rīgas Sociālajam dienestam - 133 789 eiro, bet Rīgas bāriņtiesai - 64 675 eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu