Apsardzes nozares tirgus Latvijā ir sasniedzis maksimumu (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Apsardzes nozares tirgus Latvijā ir sasniedzis maksimumu un šobrīd stagnē, intervijā aģentūrai LETA atzina SIA "Koblenz drošība" valdes priekšsēdētājs Raivis Terinks.

"Apsardzes tirgus Latvijā ir "uzpūties" līdz savam maksimumam, vairāk naudas no tirgus nav iespējams iegūt. Pat neskatoties uz jaunu veikalu atvēršanu, pieprasījums pēc fiziskās apsardzes paliek nemainīgs," teica Terinks.

Viņš arī norādīja, ka pēdējos divus gadus cenas fiziskajai apsardzei ir augušas, lielākoties ņemot vērā darbaspēka izmaksu pieaugumu un darbaspēka trūkumu. 

"2018.gada beigās, 2019.gada sākumā apsardzes pakalpojumu cenas klientiem pieauga tik ļoti, ka klienti, kas lielākoties ir lielveikali, vairs nevarēja atļauties pirkt tik daudz un par tādām cenām. Tas loģiski noveda pie tā, ka samazinājās pieprasījums pēc fiziskās apsardzes tirdzniecības vietās, noliktavās un citos objektos. Arī nākotnē prognozēju, ka pieprasījums pēc fiziskās apsardzes turpinās samazināties un vairāk tiks domāts par tehniskajiem risinājumiem. Tehnoloģijas kļūst arvien gudrākas, lētākas, efektīvākās un pieejamākas," stāstīja "Koblenz drošība" valdes priekšsēdētājs. 

Jautāts, vai Covid-19 izraisītās krīzes dēļ tirgu kāds uzņēmums varētu arī pamest, Terinks pieļāva, ka nozares 15 lielākie uzņēmumi turpinās darbu.

"Ir uzņēmumi, kuriem negāja viegli jau pirms pandēmijas, pašreizējā krīze vienīgi varētu paātrināt kāda uzņēmuma lēmumu aiziet no tirgus. Grūti gan ir spriest par uzņēmumiem ar ārvalstu kapitālu, ja viņu māteskompānijām ārvalstu tirgos iet bēdīgi, tad tās var pieņemt globālus lēmumus, kas ietekmētu arī uzņēmumus Latvijā. Vietējie uzņēmumi, sastopoties ar grūtībām, varētu izmantot dažādas shēmas, piemēram, reinkarnēties jaunā uzņēmumā un turpināt strādāt," piebilda "Koblenz drošība" valdes priekšsēdētājs.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu