Par € 36 160 eiro pētīs 467.a sērijas daudzdzīvokļu ēku stiprību (6)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Deviņstāvu ēka Ventspilī. Ilustratīvs foto
Deviņstāvu ēka Ventspilī. Ilustratīvs foto Foto: Kārlis Lithens/LETA

SIA "Inspecta Latvia" uzvarējusi Ekonomikas ministrijas (EM) izsludinātajā konkursā par pētījumu, kurā paredzēts noskaidrot padomju laikā celto 467.a sērijas daudzdzīvokļu ēku stiprību un stabilitāti, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

EM šim pētījumam bija paredzējusi atvēlēt līdz 80 000 eiro, tomēr "Inspecta Latvia" piedāvāja šo pētījumu veikt par 36 160 eiro.

"Inspecta Latvia" būs jānovērtē padomju laikā būvēto 467.a sērijas daudzdzīvokļu dzīvojamo ēku nesošo konstrukciju un to mezglu tehniskais stāvoklis, piedāvājot efektīvus tipveida risinājumus ēku konstrukciju mehāniskās stiprības un stabilitātes atjaunošanai.

Tāpat "Inspecta Latvia" būs jāsniedz priekšlikumi ēku ekspluatācijas normatīvā regulējuma pilnveidošanai, kā arī jāsagatavo informatīvs materiāls ēku nesošo konstrukciju padziļinātas tehniskās apskates veikšanai.

Pētījuma autoram būs jāveic vismaz desmit šīs sērijas ēku, tostarp vismaz vienas ēkas bez pirmajā un otrajā stāvā izbūvētiem dzīvokļiem, bet ar balstiem pirmā un otrā stāva līmenī, konstrukciju padziļinātu tehniskā stāvokļa izpēti.

Iepriekš pēc EM pasūtījuma veiktā pētījumā par 464. sērijas daudzdzīvokļu ēkām jeb tā dēvēto "lietuviešu projektu" tika secināts, ka šīs sērijas ēkas ir drošas turpmākai ekspluatācijai.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu