Austiņas vai bezvadu skaļrunis: ko izvēlēties?

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Tiem, kuriem mūzika ir neatņemama dzīves sastāvdaļa, noteikti svarīgi to baudīt atbilstošā kvalitātē. Šobrīd ir vairāki varianti, kā nodrošināt vēl labāku skaņas baudījumu - piemēram, austiņas vai bezvadu skaļruņi. Kuram no šiem risinājumiem dot priekšroku, ko ņemt vērā, izvēloties katru no tiem - par to vairāk turpinājumā.

Austiņas vai bezvadu skaļrunis - ko izvēlēties?

Gan austiņas, gan bezvadu skaļruņi pieejami gana plašā izvēlē, un, atkarībā no izvēlētā veida un modeļa, abi šie risinājumi spēj nodrošināt prasībām atbilstošu skaņas kvalitāti.

Tas, kam dot priekšroku - austiņām vai bezvadu skaļrunim - lielā mērā atkarīgs no tā, kādos apstākļos mūziku plānots klausīties. Piemēram, ja vēlaties klausīties mūziku vienatnē, lai netraucētu citiem, tad piemērotas būs austiņas (skatīt šajā interneta veikalā). Savukārt, ja vēlaties, lai mūziku lieliskā kvalitātē dzird arī citi, tad jāizvēlas kāds no bezvadu skaļruņiem, kas īpaši piemērots, piemēram, ballītēs.

Izvērtējot savas vajadzības, varēsiet izvēlēties piemērotāko risinājumu. Turpinājumā mazliet vairāk par to, ko ņemt vērā, izvēloties katru no variantiem.

Kam pievērst uzmanību, izvēloties austiņas?

Viena no aktuālākajām tendencēm ir bezvadu austiņas. Tā šķiet vienkārša izvēle, tomēr, lai austiņas varētu uzskatīt par labu pirkumu, svarīgi pievērst uzmanību vairākiem faktoriem. Pirmkārt, austiņām jābūt ērtām, tām nevajadzētu krist ārā no ausīm. Par labām austiņām tiek uzskatītas tādas, kas nerada diskomfortu, neizraisa sāpes.

Jāpievērš uzmanība arī skaņas kvalitātei, trokšņu slāpēšanai, dizainam, akumulatora darbības laikam un citiem būtiskiem faktoriem. Labām austiņām komplektācijā ir papildus aksesuāri, piemēram, maināmi uzgaļi, spilventiņi, ar ko pielāgot austiņas ausij, kā arī citi elementi, kas uzlabos austiņu izmantošanas pieredzi.

Kā izvēlēties labāko bezvadu skaļruni?

Ja lemjat par labu bezvadu skaļrunim, arī tad svarīgi izvērtēt vairākus faktorus. Pirmais aspekts, kam jāpievērš uzmanība, ir skaļruņa izmērs. Ja bezvadu skaļrunis vairāk paredzēts lietošanai mājas apstākļos, tad izmēram, iespējams, nebūs izšķirošas nozīmes, taču, ja šī ierīce vajadzīga, lai izbaudītu mūziku ārpus mājas, varētu būt svarīgi, lai tas būtu vienkārši pārnēsājams. Izvēlei arī īpaši kompakti skaļruņi, kas nodrošinās lielisku skaņas kvalitāti, neaizņemot daudz vietas.

Tāpat svarīgs arī skaļruņa dizains - piedāvājums ir daudzveidīgs, tādēļ katrs var izvēlēties to, kas patīk vislabāk.

Liela nozīme, protams, ir arī skaņas kvalitātei. To ietekmē vairāki aspekti, piemēram, izejas jauda (vati), frekvences diapazons, skaņas sistēmas tips, pretestība.

Ja vēlaties, lai bezvadu bluetooth skaļruņi nodrošina Jums muzikālo pavadījumu āra ballītē, pārliecinieties, ka tas pēc uzlādes darbojas vairākas stundas, kā arī ir pietiekami ātri uzlādējams, ja tomēr ballīte ievelkas.

Un, protams, savienojamība. Bezvadu skaļruņi atbalsta jaunākās Bluetooth versijas (4.0 vai 5.0), tādēļ pārbaudiet, vai ierīce, kam plānojiet pievienot skaļruni,  atbalsta konkrēto savienojuma versiju.

Izvēloties jebkuru ierīci, svarīgi arī, lai tā būtu vienkārši izmantojama - tas attiecas gan uz austiņām, gan skaļruņiem. Gan vienai, gan otrai lietai ir jāatvieglo ikdiena. Jo vienkāršāk un ērtāk būs tās lietot, jo vairāk gribēsiet tās izmantot. Un otrādi.

Kur iegādāties labākās austiņas un skaļruņus?

Gan austiņas, gan skaļruņi nopērkami dažādos veikalos - tostarp specializētos veikalos, kā arī internetā. Tieši interneta veikali kļūst par arvien populārāku izvēli, jo tie izceļas ar plašu preču klāstu, kā arī sniedz ērtības - sev vajadzīgo var atrast jebkurā laikā, neizejot pat no mājām.

Ja izvēlieties austiņas vai skaļruni internetā, pievērsiet uzmanību preces aprakstam, lai būtu pārliecība, ka pasūtīsiet tieši to, kas Jums nepieciešams. Ja rodas jautājumi, sazinieties ar interneta veikala darbiniekiem.

Viens no veikaliem, kur meklēt risinājumus labākam mūzikas baudījumam, ir interneta veikals 220.lv. Bezvadu skaļruņi un austiņas 220.lv interneta veikalā ir plašā izvēlē, lai katrs varētu izvēlēties savām prasībām un iespējām atbilstošāko risinājumu. Daudzveidīgais piedāvājums, ātrā pasūtījuma noformēšana un ērtā piegāde sniegs Jums patīkamu iepirkšanās pieredzi.

Austiņas un bezvadu skaļruņi ir tieši tas, kas Jums vajadzīgs, ja vēlaties baudīt savu iemīļoto mūziku pavisam jaunā kvalitātē. Izvērtējiet savas vajadzības un izvēlieties risinājumu, kas atbilst Jūsu prasībām.

CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu