Par drauga slepkavību izcieš tikai pusi no piespriestā 10 gadu cietumsoda (4)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Cietuma restes. Ilustratīvs attēls.
Cietuma restes. Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Par sava drauga, Teikas vidusskolas skolnieka Kristiana Čirpusa noduršanu notiesātais Arams Gabrieļans, neizcietis pat pusi no tiesas piespriestā desmit gadu cietumsoda, atkal ir brīvībā, trešdienas vakarā vēstīja Panorāma.

Izskatot Jēkabpils cietuma iesniegumu, Zemgales rajona tiesa viņu atbrīvojusi. Nepilnu sešu ieslodzījuma gadu vietā viņam piemērota elektroniskā uzraudzība uz 12 mēnešiem. Nogalinātā Kristiana ģimene par šādu pavērsienu ir šokā un lūdz ģenerālprokuroru vērtēt šādu tiesas lēmumu. 

Tiesā jaunais vīrietis vainu neatzina, teica, ka aizstāvējies. Viņam piesprieda desmit gadus cietumā - maksimālo sodu, jo viņš nozieguma brīdī bija nepilngadīgs.

Kad soda izpildei bija jāstājas spēkā, Arams Gabrieļans aizbēga uz Armēniju. Viņš bēguļoja desmit mēnešus, kamēr policija viņu aizturēja un izdeva Latvijai. Cietumā viņām bija jāatrodas līdz 2026. gada februārim, vēsta raidījums.

Taču 6. jūlijā Zemgales rajona tiesa Jēkabpilī izskatīja Jēkabpils cietuma iesniegumu par Gabrieļana pirmstermiņa atbrīvošanu. Un tiesnese Līga Batlmane-Zepa pieņēma lēmumu – atbrīvot Gabrieļanu no soda izciešanas nosacīti pirms termiņa, uz neizciesto soda laiku 5 gadi 7 mēneši un 12 dienas piemērojot elektronisko uzraudzību uz 12 mēnešiem. 

Iepriekš tika vēstīts, ka Augstākās tiesas (AT) Krimināllietu departaments nemainīja Rīgas apgabaltiesas spriedumu, ar kuru Gabrieļans atzīts par vainīgu slepkavības izdarīšanā pastiprinošos apstākļos, proti, par nepilngadīgā noslepkavošanu, apsūdzētais sodīts ar brīvības atņemšanu uz 10 gadiem.

Vienlaikus raidījums vēsta, ka policijai nav izdevies Gabrieļanu atrast un jaunietis cietumā neatrodas. Jaunieti varētu izsludināt starptautiskā meklēšanā.

Jau ziņots, ka ar spēkā stājušos spriedumu no apsūdzētā noteikts piedzīt morālā kaitējuma kompensācijas par labu trim cietušajiem, kopā 109 146,28 eiro.

Saskaņā ar apsūdzību slepkavība notikusi naktī uz 2011. gada 18. decembri ap plkst. 4 cietušā ģimenes dzīvesvietā Juglā. Abi jaunieši tobrīd bijuši 16 gadus veci.

Apsūdzētā statusā nonākušais jaunietis pie sava drauga bija nolēmis pārnakšņot. Pēkšņi viņš aizgājis uz virtuvi, paņēmis nazi ar 22 centimetrus garu asmeni, atgriezies istabā un bez pamatota iemesla vismaz piecas reizes mērķtiecīgi iedūris savam draugam dzīvībai svarīgos orgānos, liecina apsūdzība.

Cietušais no gūtajiem ievainojumiem turpat dzīvoklī nomiris. Pēc tam dūrējs izlēcis pa logu un aizbēdzis.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu