Pārdošanā nonācis kādreizējais "Rīgas piensaimnieka" ražošanas komplekss (13)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Līdz ar reorganizācijas procesu, kura rezultātā SIA “Rīgas piensaimnieks” pievienots AS “Rīgas piena kombinātam” (“Food Union” grupa), ražošana tiks pārvietota no Valmieras ielas ražotnes uz AS “Rīgas piena kombināts” teritoriju Bauskas ielā. 

Sadarbībā ar nekustamā īpašuma konsultāciju uzņēmumu SIA “InSign” Valmieras ielas nekustamo īpašumu – zemi un ēkas potenciālajiem pircējiem tiks piedāvāts iegādāties individuāli, izskatot katra potenciālā investora piedāvājumu.

Foto: Publicitātes foto

Latvijā vadošajai piena pārstrādes un saldējuma ražošanas grupai "Food Union", kurā ietilpst piena pārstrādes uzņēmums AS "Rīgas piena kombināts” un AS “Valmieras piens” šī reorganizācija ir viens no stratēģiskajiem soļiem svaigo piena produktu izcilības centra izveidē. Tajā vienuviet apvienos zināšanas un tehnoloģijas, lai palielinātu "Food Union" grupas Latvijā ražošanas kapacitāti, paplašinātu produktu piedāvājumu un nostiprinātu produktu zīmolu tirgus pozīcijas.

4,65 ha liela teritorija pilsētas centrā

Īpašums Valmieras ielā 2 atrodas Rīgas pilsētas centrā, kas jau vēsturiski bijusi piena pārstrādes un ražošanas teritorija. Īpašumam ir 4,65 hektāru liels zemes gabals, kuru ir iespējams pielāgot dažādu veidu funkcijām. Saskaņā ar spēkā esošo Rīgas pilsētas vēsturiskā centra teritorijas plānojumu, īpašums atrodas jauktas apbūves ar dzīvojamo funkciju un daudzveidīgām komerciāla rakstura un publiskām funkcijām. Ņemot vērā izdevīgo ģeogrāfisko novietojumu, automašīnu novietošanas iespējas teritorijā un salīdzinoši plašās attīstības iespējas, īpašums ir piemērots tirdzniecības apbūves, noliktavu un ražotnes attīstīšanai.

Foto: Publicitātes foto

Īpašums izvietots kvartālā, kuru ieskauj Valmieras, Bruņinieku ielas uz dzelzceļa sliežu ceļš. Īpašuma dienvidu daļa robežojas ar dzelzceļa sliežu ceļu. Piebraukšana pie īpašuma iespējama no Valmieras un Bruņinieku ielām. Īpašuma tuvākajā apkārtnē ir izvietotas citas ražotnes vai biroju ēkas, bet Valmieras ielas pretējā pusē – dzīvojama apbūve. 

Nekustamais īpašums sastāv no 18 izmantojamām ēkām, kas teritorijā veido daudzveidīgu apbūvi. Fasādes daļā atrodas kādreizējā administratīvā ēka, savukārt dziļāk teritorijā izvietoti vairāki noliktavu un ražošanas telpu bloki. Lielākā daļa ēku, kas tika izmantotas saimnieciskajā darbībā ir vēljoprojām labā tehniskā stāvoklī. Jaunākā ēka teritorijā ir 2005. gada būvētā noliktavas ēka, kas paredzēta produkcijas uzglabāšanai ar temperatūras režīmu +2/+6 grādi. Tāpat teritorijā izvietotas saldētavas ar dažādiem temperatūru režīmiem un angāra tipa ēkas. 

Foto: Publicitātes foto

Lielākā daļa teritorijas ir asfaltēta un labiekārtota, ir izveidotas autostāvvietas gan vieglā, gan smagā autotransporta novietošanai. Īpašumam pieejamas lielas elektrības jaudas, pieslēgumi pilsētas ūdens un kanalizācijas centralizētajiem tīkliem, gāzes apkures sistēma. 

 Nekustamā īpašuma pārdošanu koordinē Nekustamā īpašuma konsultāciju uzņēmums SIA “InSign”. Interesenti ir aicināti piedāvāt savu cenu.

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu