"Bitcoin" vērtība negaidīti kritusies par teju 3000 dolāru (11)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

Ceturtdien populārākās kriptovalūtas pasaulē “Bitcoin” vērtība nokritusi par teju 3000 dolāru, un pašlaik viena kriptovalūtas vienība maksā 16700 dolāru, vēsta “CoinDesk”.

Straujais kriptovalūtas vērtības kritums noticis pēc tam, kad izskanēja baumas par to, ka ASV Finanšu ministrija plāno izsekot privāto kriptovalūtu maciņu īpašnieku naudas plūsmu.

Kopējā “Bitcoin” tirgus vērtība, ņemot vērā izskanējušās baumas, nokritās līdz 314 miljardiem dolāru.

Kā paziņoja “CriptoQuant” analītiķis Ki Jons Džu, straujais “Bitcoin” vērtības kritums varētu būt saistāms ar vērtības korekciju, un kriptovalūtas vērtība turpinās kāpt, līdz pārsniegs psiholoģisko atzīmi – 20 tūkstošus dolāru par vienu bitkoinu.

Citi analītiķi gan pauž, ka precīzs kriptovalūtas vērtības kritums pagaidām gan nav zināms. Pēdējo dienu laikā kriptovalūtu tirgū izskanēja baumas, ka ASV Finanšu ministrija plāno izsekot digitālo valūtu maciņu turētāju naudas plūsmas.

Šīs nedēļas sākumā bitkoina vērtība pārsniedza 19 tūkstošus un pietuvojās vēsturiskajam maksimumam, kas tika sasniegts 2017. gada decembrī.

Kopš šā gada sākuma kriptovalūtas vērtība ir pieaugusi aptuveni 2,7 reizes. Pēdējā mēneša laikā bitkoinu vērtība ir kāpusi par 50%. Šāds pieaugums ir piesaistījis plašu cilvēku uzmanību, kas ieguldījuši naudu virtuālās valūtas iegādē. Fakts, ka kriptovalūtā tiek investēti lieli līdzekļi, ir palīdzējis tās vērtībai strauji pieaugt.

Taisnības labad jāpiebilst, ka pēdējo gadu laikā bitkoinu cenas ir bijušas ļoti ievainojamas. Piemēram, martā virtuālās valūtas kurss, reaģējot uz Covid-19 pandēmijas negatīvo ietekmi uz finanšu tirgiem, kritās par teju 4000 dolāru.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu